31 januari 2006

Bra och dåligt

Bra sak med sjukskrivning: man gör inte av med några pengar. Åtminstone inte än. Sambon tar bilen varje morgon och jag har inte varit särskilt pigg på att gå i affärer heller. Men nu börjar loppis-beroendet kännas. Ska försöka övertyga barnledig kompis om att åka på loppis i veckan.

Dålig sak: lönen nästa månad kommer inte bli särskilt kul, så egentligen borde jag spara alla kronor jag kan tills dess.

Annars stickar jag på den gröna sjalen jag påbörjade inför sjukskrivningen, men det är så många maskor och så många varv så jag jundrar om jag någonsin blir färdig med den. Tänk, jag trodde att jag skulle hinna vbeta av massor med projekt under den här månaden, men så verkar det inte bli. Jagär glad om jag blir färdig med detta.

30 januari 2006

Iakttagelser från en sjuksäng

Två veckor kvar av sjukskrivningen och nu börjar jag bli piggare. Och mer uttråkad.
Går runt här hemma och försöker komma på saker jag borde göra som jag klarar av. Möblera om, hänga gardiner eller tvätta mattor hör inte dit. Såret på magen gillar inte att bli överansträngt. Men rensa i garderober, baka, läsa böcker och sticka går bra. Och titta på tv, men vad mycket skräp det sänds på dagtid! Och hur många repriser kan man sända av ett och samma program?!
När sambon kommer hem med information från den riktiga världen kan jag återberätta innehållet i Djurpolisen i Miami, Ocean Ave och Hem till gården. Min hjärna krymper! Måtte jag få börja jobba snart!

29 januari 2006

Sist av alla...

Fyra jobb jag haft:
1. vaktmästare
2. mentalskötare inom rättspsykiatrin
3. vårdbiträde i öppen vård (hemsamarit, alltså.)
4. sömmerska på liten syateljé.

Fyra filmer jag kan se om och om igen:
1. Good Will Hunting
2. Dirty Dancing
3. Trollkarlen från Oz
4. Dunderklumpen

Fyra ställen där jag bott:
1. Vasastan
2. Ludvika
3. Uppsala
4. Söder

Fyra tv-program jag gillar:
1. Lost
2. Six feet under
3. Antikrundan
4. Roomservice

Fyra ställen där jag varit på semester:
1. Växjö
2. Lappland
3. Grekiska övärlden
4. Rom

Fyra sajter jag besöker dagligen:
1. Antiknätet
2. Jobbets intranät (på vardagar, åtminstone)
3. Aftonbladet
4. DN

Fyra favoriträtter:
1. Sushi
2. Klassisk söndagsmiddag med stek, kokt potatis, brun sås, gelé och gröna ärter.
3. Pitepalt (flatpalt, alltså. Fläsket ska vara vid sidan av.)
4. Surströmming. (Jo, jag vet vad många tcker, men de har fel!)

Fyra ställen där jag gärna skulle vara nu:
1. New York
2. London
3. I soffan framför hela nästa säsongen av Lost
4. I fjällen, framför knastrande brasa.

28 januari 2006

Dans som avgör

Tänk vad snabbt den allmänna opinionen kan svänga. I två decennier har Anna Book varit allmänt villebrå. så ställde hon upp i Lets dance och nu har hon helgonförklarats. Helt plötligt har hon blivit förebild för ett helt lands överviktiga. Vad hände? Varför var hon inte det tidigare?

Fast jag är också förtjust i hennes insats i dansprogrammet. Hon skiner och kan verkligen hålla takten, till skillnad från en del andra miffon.

27 januari 2006

Musik musik, det ska alltid va musik

Hittade en skojig uppgift hos ToweMy. Och eftersom jag är en Mactjej (PC ger mig blåsor på fingrarna och myror i huvudet) så har jag ju musikprogrammet ITunes.

-----

Öppna ITunes eller liknande program. Gå till låtbiblioteket och svara, hur pinsamt det än må vara.

Hur många låtar?:
1517

Sortera låt efter titel:
Första låten: "... och en som vandrar" med Tomas Andersson Wij
Sista låten: "Överlever du Härnösand så överlever du allt" med Lasse Lindh.

Sortera efter tid:

Kortaste låt: "In" med Perssons Pack. 0.16
Längsta låten: "Shine on you crazy diamond parts 1-7" med Pink Floyd. 17.32

Sortera efter album:
Första album: "18 bästa" med Carola
Sista album: "Äkta hjärtan" med Perssons Pack

Sortera efter artist:

Första låten: Aaron Nevilles "Summertime"
Sista låten: "Outro: Trubbel" från Dubbeltrubbel där svenska artister tolkar Olle Adolphson. Instrumentalt så det förslår och ingen artist är uppgiven.

De fem mest spelade låtarna:
"She" med Peter Jöback. 43 gånger. (Beror på att jag kom åt repeatknappen precis när jag gick och fikade en dag på jobbet. Bra låt, men inte så bra.)
"Halling" Nils Landgren och Esbjörn Svensson. Fantastisk lågmäld musik för tänkearbete på jobbet.
"Vår sista dans" med Benny Anderssons Orkester
"Vallåt från Jämtland" med Jan Johansson
"The winters tale" med Nils Landgren och Esbjörn Svensson

Uppenbarligen lyssnar jag på mycket lugn tänkmusik på jobbet. Sån där som kan gå i bakgrunden utan att störa.

Första låten som kommer upp på shuffle:
"Distant fingers" med Patti Smith

Sök och räkna antalet låtar
"sex": 18 spår
"love": 76 spår
"death": 0 spår
"you": 126 spår
"chewbacca": 0 spår

20 januari 2006

Kors och tvärs

Det är inne att handarbeta igen, och sånt här kan säkert få en och annan att plocka fram nålen igen. Särskilt mönstret med Darin.
Och med min dragning åt kitsch så måste jag erkänna att jag gärna skulle beställa ett mönster på Lasse Berghagen pronto - om det inte kostade 400 spänn. Någon som har koll på var man själv kan göra sina egna korsstygnsmönster? Hade för mig att man kunde det i Photoshop, men jag hittar inte rätt i programdjungeln.

14 januari 2006

Jag har det inte värst

Efter fyra dagar på sjukhus är jagh nu tillbaka i verkligheten. Med ett inplastat ärr på magen och en trött kropp som inte riktigt vill acceptera att det är svårt att hosta, skratta och göra nummer två på toaletten.

Sjukhustiden gjorde mig uppmärksam på några saker:
* Mina problem är inte särskilt stora. Delade rum med En 68-årig kvinna som under vår tid tillsammans fick veta att hon fått tillbaka sin tumör i magen och att det inte var någon idé att operera. Inte att stråla heller. Så medan jag låg där och visste att jag skulle gå därifrån och bara vara ännu friskare än tidigare, så var det precis tvärtom för henne. Men det var jag som var sjåpig och gråtmild.

* Det är aldrig för sent att vara modig. Trots min gamla sprutfobi så lärde jag mig, trots en del tårar och motstånd, att ge mig själv sprutor. Den blodförtunnande medicinen ska jag fortsätta med hemma och jag försöker intala mig själv att det är nyttigt att göra saker man är rädd för - det är sånt som gör en till vuxen.

* Jag vet inte om jag är imponerad eller bara skeptisk till att så pass många människor tycker att det är en kul idé att arbeta som sjuksköterskor resp undersköterskor. Vad kan rimligen vara roligt med det jobbet? Bädda sängar? Dela ut medicin? Hantera patienternas ångest, nojor, blodiga sår och nedkissade lakan? Om det åtminsteon vore bra betalt, men nej!
Nä, jag är nog mest imponerad och övertygad om att jag saknar all tillstymmelse till Florence Nightingale-takter. Stickning, böcker och dagstidningar ligger på hög och jag kommer vara ohyggligt uttråkad om några veckor.

Tack för all uppmuntran! Det värmer! Och, som jag skrev här ovanför, det är inte särskilt synd om mig på det hela taget.

9 januari 2006

Gnistrande, knarrande vitt

Drömläge: Agata får tio spänn för varje gång någon säger "Det är precis som ett julkort!" med tindrande ögon och lyckligt tonfall.
Då skulle jag kanske inte vara stormrik, men åtminstone ha råd med en trevlig natt på byn.
För nu är världen så där gnistrande vit och alla runtomkring mig är i extas och det är verkligen vackert.

Och just då väljer jag att lägga in mig på sjukhus för operation. Med efterföljande konvelecens i en månad. Inga ljuvliga promenader på knarrande snö här inte.

Fast att ohämmat kunna frossa i filmtittande och bokläsande är kanske inte heller så illa...

5 januari 2006

Skjut mig, någon

Vet inte riktigt hur min hjärna fungerar, men då och då sätter den sig i autopilotläge och handlar saker. Eller påbörjar projekt.
I går trillade det in ett stort, mjukt paket från Yll&tyll. Det var alpackagarn i ungefär den gröna färgen du ser här på sajten. Och ett mönster på en mycket fin liten omlottkofta som man stickar på fel ledd. Och en räkning på 500 kronor.
Och jag blev glad, men sambon frågade lite försynt om jag är klar med ylletröjan jag köpte i somras och påbörjade så storstilat. Eller vantarna i gammalt gotländkst mönster och entrådigt garn. Eller ponchon. Eller mössan. Eller .... Get the picture?
Mitt liv är överhopat av projekt som aldrig avslutas. Och jag vet inte riktigt när det händer.
Tänk om mi hjärna kunde ha ett autopilotläge när den avslutade projekt istället för att skaffa nya.

4 januari 2006

Han räcker inte till!

Jag är en samlare. Och nu behöver delar av samlingarna marknadsföras lite bättre. Istället för att fylla garderoberna med fina städrockar från 60-talet, långklänningar från 40-talet eller bara skojiga kläder från mina freakiga tonår så vill jag visa upp dem.
Alltså behöver jag en provdocka. Eller ännu hellre en gammal fin skyltdocka.
Gärna en gratis.

Kurt är visserligen fin, men han räcker inte till - kropplös som han är.
Någon som har en gammal butiksinredning på lager?

Smygbloggning

Jag smygbloggar.
Förhoppningsvis är det inte så många av mina vänner och släktingar som hittar hit. Förra gången, då när jag bloggade (nä, reloadade hette det på den tiden) under eget namn, var det både vänner och arbetskamrater som hade koll på mig. Och med ett halvoffentligt jobb så kändes det märkligt. Så jag slutade.

Nu har jag hittat en blogg som en arbetskamrat till mig skriver. Hon är halvhemlig, skriver under pseudonym, men berättar ändå vem hon är.
Det känns som om jag vore och rotade i hennes skrivbordslådor utan att hon vet om mig. Och jag vill inte ge mig tillkänna.

Det får mig att tro att det förmodligen finns flera besökare här som vet vem jag är men som också agerar utbåtar (för att använda ett hederligt gammalt hetalinjen-uttryck.).
Någon som vill vågar säga hej?

3 januari 2006

Knasigt namn

Förstår nu varför jag inte har någon framtid i Sagan om ringen-filmerna. Som hobbit skulle jag heta Sweetpea Hornblower of Waymoot.
Inte blir det mycket bättre om jag skulle vara alv - Finduilas of Nargothrond.

Testa själv.
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin