11 april 2010

Upp-och-ner-kaka

En upp-och-ner-kaka har tillverkats i hemmet. För första gången. Men efter en provsmakning hos en bekant insåg jag att det var en väldans god kaka som definitivt borde bakas hos mig också.

Nu är jag inte säker på att det är samma recept jag googlat fram, men man kan alltid hoppas.

Jag gjorde så här:

Upp-och-ner-kaka med aprikoser

50 gram margarin
0,5 dl brun farinsocker
0,5 dl socker
0,25 dl hackad sötmandel

Smälts ihop i en panna, eller den form man tänkt baka i.

1 burk, 400 gram, frukt. Exempelvis aprikoser eller päron eller ananas. Jag använde aprikoser.
Häll bort lagen och lägg frukten i formen, om man smält sockerblandningen i en panna så häller man i det först. Därefter frukten.

2 ägg
2 dl socker

2 tsk vanillinsocker

1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl hett vatten

Vispa ägg och socker luftigt. Rör ner resten.
Häll i formen, ovanpå frukt och smältsockret.

Grädda i 175 grader, på nedersta falsen, cirka 40-45 minuter.

2 kommentarer:

Dödergök sa...

Oj vad du bakar smask! Ser livsfarligt gott ut.

Agata sa...

Den var livsfarligt god också. Rekommenderas!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin