24 april 2007

Hej. Jag heter Agata och jag är missbrukare

Å nu vill jag inte höra något om att jag bara köper konstiga loppissaker! Titta här - ett måste i varje hem år 2007 - en hattstock!
Som man förr använde för att göra filthattarna större. Åtminstone brukade min mormor få besök av hattstocksägande tant Edla som hjälpte till att spänna ut yllehatten sedan den ångats varmfuktig. Men varför? Krympte hattarna eller var det en engångsinsats när hatten var ny? Ett mysterium från förr.
Hur som helst kan jag inte går förbi bruksföremål som det här. Kanske målar jag den slarvigt med vit grundfärg. Jag får se.

Japp. Du gissade rätt. Det blev loppisbesök igår. En knarkare hittar alltid sin drog.

Som ett par charmiga barnbyxor från typ 70-talet. De kanske inte ens passar på dagens feta barn, vad vet jag. Men väl värda 40 kronor var de. Knarkbyxorna.
Dessutom två ljusblå ljusstakar i kompakt glas. Om personalen hade sett att de hade inskriptionen OF (för Orrefors) på undersidan hade de förmodligen kostat mer än 20 kronor styck. *iiiih* (Påtänt fynd-skrik) Shit, va jag är nöjd. För stunden.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå där, måla den inte! Den är fantastisk att ha om du tex stickar en hatt och tovar den i maskinen. För att få rätt huvudmått kan du skruva in rätt storlek och dra på den och låta den torka så = perfekt resultat! Man använde dem förr för att töja ut en hatt till större storlek, såsom man kan lästa ut skorna hos skomakaren om de är för smala. Om en filthatt krymper eller är ute i regn och blir deformerad är den perfekt! och som sagt vid tovning...jag har en och många är avis på den.

Elena sa...

He, he ... låter nästan lite jobbigt det där loppisberoendet. Tycker det verkar som att du är bra på att fynda. Det där tovningshuvet verkar smart tycker jag. Perfekt om man stickar en mössa som man sen tovar.

Agata sa...

Japp. Jag är jätteduktig på loppisfynd. Måste skärpa mig, för de blir lätt väldigt många.

Hattstocken är nog bra att ha, förutom att den är väldigt dekorativ. Okej, jag struntar väl i att måla den. Det var bara en ogenomtänkt tanke.

Anonym sa...

Hej Agata.
Sådana byxor sydde man på löpande band när barnen var små långa och korta ben.Sen gjorde man även små klänningar med knapp i ryggen och ankstjärtsbyxor.Då fanns inte sådana barnkläder som finns nu Men det kom en ny sort som hette Videlen och det var den tidens revolution i klädvärlden för barn. Fanns vitt rosa ljusblått och gult och grönt

Anonym sa...

Hej igen!

Vill tala om att jag kommer i morgon att skicka mitt paket till dig, jag hoppas att det är något som du tycker om. Har i helgen haft migrän och kräkts och bar sovit men idag mår jag ganska bra. Är sjukpensionär sedan 4 år tillbaka, jag har en sambo och 6 barn, 3 pojkar och 3 flickor. De 5 första är med en och den sista ponken är snart 5 och det är min sambos ända barn.
Jag älskar att sticka och håller på med det jämt
Kram/Din Hemsliskompis

Agata sa...

filifjonkan - Hemsydda barnkläder kan jag aldrig gå förbi på loppis. De är så fina!

anonym - Åååååh! En hemlispresent! Va kul!

Anonym sa...

haha jag trodde jag var ensam junkieGubben blir galen på allt som jag samlar på mej.Kul att man inte är ensam..=))

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin