9 maj 2007

Med bestämda steg mot Kupan

Hann med en loppissväng på lunchen. Dels blev det fler steg på min stegräknare (Ni anar inte vad en liten shoppingsväng på stan kan innebära för stegräknaren. Eller plånboken.) I botten ser man det stora tyget med ränder i beige, brun, svart och cerise. Alltid bra att ha eftersom meterpriset var typ 7 kronor.
Dessutom en stickbok från 80-talet, men med fina spetsmönster i. (Allt hade inte axelvaddar...) och en söt liten handduk till köket. Eller så blir det en stickpåse. Vi får se.
De 24 små formarna kunde jag inte gå förbi, fast jag har ingen aning om vad man gör i dem. Sandkakor? Praliner? De är för små för mandelmusslor, i alla fall. Kanske begår jag våld på dem och transformerar dem till ett vindspel som kan få hänga i äppelträdet i sommra. Vi får se.

Dessutom en grön glaskanna i en modell som jag har flera av. Jag kan inte motstå grönt glas, så är det bara.

Och sedan fyndade jag i 5-kronors-lådan! I botten, ovanpå det randiga tyget ligger två virkade kuddfodral. Nere i högra hörnet en liten virkad duk i vitt och rosa. Jag håller på och samlar på mig virkade smådukar för att använda dem till något viktigt* i framtiden.
Två fantastiska grytlappar i ambitiöst mönster håller ju också på att ingå i en ny samling med pastellfärgade grytlappar, även om det inte var tänkt så. Och så blev det en grovt virkad gul spets som säkert kan komma till användning. Jag är en textil hamster! Och allt kostade 5 kronor styck! Otroligt!

* Oklart vad, än så länge.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men ohhh vilka toppenfynd! När jag är på Myrorna hittar jag aldrig någonting! :-(

Har du fått mönstret, jag skickade i lördags?

Ulricha

Agata sa...

Ja!! Mönstret kom fram! Tack för det! Ska bara bestämma garn... Och sånt är svårt.

Visst har jag gjort fina fynd. Men det händer ju inte varje gång att det blir både fint och billigt. Trägen vinner, är en bra devis för loppisbesökare.

Dödergök sa...

Å vad sugen jag blir på en loppisrunda nu. Onsdagar är desutom loppisdagar i min lilla stad..hum...man kan ju alltid titta lite. :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin