20 juni 2007

Saker jag inte längre gör

Det är trevligt att sticka, men sedan jag tog upp det på allvar igen så påverkar det mitt liv på konstiga - och inte alltid så bra - sätt.

Det mest synliga är nog att jag inte längre har målade naglar. För den aktiviteten ägnade jag mig alltid åt i tv-soffan. Och nu stickar jag så fort jag sätter mig där. Alltså = naturella naglar. Jag vågar inte ens tänka på hur luddiga de skulle kunna bli om jag försökte. För vem har ork att vänta tills de torkar ordentligt? Inte jag!

Jag hänger fragmentariskt med i tv-serier som bygger intriger på ansiktsuttryck och händelser. Bäst är när det pratas mycket. Så man hör vad som händer.

Jag slutade ett tag att prata i telefon hemma, men sedan vi skaffade headset till hemmatelefonen så kan jag göra det igen.

Mitt platespottande under långkörningar går åt helsike. Jag har inte tid att leta nummerskyltar - jag måste ju sticka när jag sitter i passagerarsätet, alltså. Och det gör jag oftast. Jag måste ju sticka ;-).


Vad offrar du i stickningens namn?

5 kommentarer:

Anonym sa...

I virkningens namn så offrar jag precis som du; tv-tittande (inget jag saknar), kanske lite bloggande (gör inget), ett städat hus (gör inte så mycket det heller) och benmuskler. Och det sista är väl det som gör något. Kvällspromenaden tar stryk tills jag har lärt mig att gå och virka samtidigt...

Anonym sa...

Jag ser endast CSI på TV sedan jag började sticka! Och jag tycker inte att den ens är speciellt bra! Men något måste man ju "följa" och fly in i. :-)

Här http://fluffyknitterdeb.blogspot.com/2005/08/by-special-request-beading-made-easy.html

finns en beskrivning hur pärlor stickas på eftersom. Man slipper nötningen på garnet (som bli med många pärlor), som sker då man trär på pärlorna innan man börjar sticka, och så är det enkelt att ta bort pärlorna om man ändrar sig. Man helt enkelt "öglar" på pärlan på maskan, och sedan stickar sen precis som vanligt.

Dödergök sa...

Intressant fråga!
Hemmet offras en smula, men jag har upptäckt att när jag väl städar och plockar så gör jag det mer effektivt så att jag kan fortsätta sticka sen.
Tv-tittandet blir ju lite fragmentariskt det måste erkännas och telefonpratandet tar ju också stryk. Men på det hela taget är jag nöjd med att vara en stickoholic! :)

Strumpstickan sa...

Samma här... nagellackning:)

Anonym sa...

Är det fusk om man istället målar tånaglarna:-)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin