25 juli 2007

Djupdykning bland loppisfynden

Det har blivit en hel del loppisbesök i sommar. På vissa ställen har prylarna varit härligt billiga, medan andra tror att de bedriver antikaffär när de i själva verket har ställt upp ett partytält på gården med gammalt skrot som de försöker kränga för skyhöga priser. Då brukar jag bli sur och åka därifrån.

Potta av porslin i fin modell ska få hysa någon pelargon.
Spiralkrokarna (för 5 kronor styck) ska sättas fast i klädskåpet som renoveras i sakta mak. Uppe till vänster ligger ett gäng krokar med hatthållare som brukade sitta på klädhängare i metall. Men jag funderar på att sätta fast dem på en enkel stång och montera i sovrummet. De fick jag för 2 kronor styck.
Den söta väckarklockan följde med i en fyndlåda på auktion, men dessvärre går den inte. Synd.

Å här är det gott och blandat! Gamla symönster och pannlappar tillhör de vanliga inköpen. Ljusstakarna är stämplade Carl Keijser AB Vesterås och var rackarns billiga på liten gårdsloppis i Västerbotten. Det broderade förklädet för klädnypor ska få bo med mina tvättpåsar i trappen. Och en liten toalettstol med trälock har nog fungerat som askfat en gång i tiden. Nu ska den få stå med min andra toalettstol i ministorlek.
Å så fick en plastsouvenir med kaknästornet följa med hem.

En julgransfot i glas för 25 kronor kan nog komma till användning. Bra mycket finare än de i plåt. Leksaksspisen kostade 20 kronor och går att elda i med metatabletter. Det ska jag prova någon gång. Var köper man metatabletter nu för tiden?

Jag återkommer med mer fynd...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Självklart är det stickning i kväll. Var lite orolig att jag skulle bli själv. :)
Vi ses!

Anonym sa...

Loppis är SÅÅÅÅ KUUUUL! Själv ska jag på en nästa helg.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin