Jag har utvecklat ett behov av en bakmaskin. Flera vänner har såna och de säger att de är jättebra.
Och visst känns det lockande att få vakna med nybakat bröd...
Har sneglat lite på Kenwood BM 250, men den kostar närmare 900 spään, så det gäller att den är bra.
Någon som är djupare fast i bakmaskinsträsket? Som kan bjuda på lite kunskap?
Men varför är alla vita och tråkiga? Jag skulle gärna ha en röd, metallicskimrande bakmaskin om den nu ska stå framme på köksbänken. I stället för de här minikylskåpen...
Carsten Nilsson får årets Konsthantverkspris
4 dagar sedan
3 kommentarer:
Min erfarenhet av bakmaskiner säger att brödet blir svampigt, fast det kan iaf bero på att det är min mamma som bakar sitt glutenfria i bakmaskin och glutenfritt bröd är ju lätt svampigt från början. Eller så blir det bättre skorpa av lyxigare maskiner för hennes var nog ganska billig, inte 200 spänn på ÖB men billigare än den som du vill ha.
Jag visst inte att dom fortfarande finns kvar, säger som dödergök, bröden var inte speciellt goda, iallfall inte då dom var som populärast (årets julklapp 1987?)
Vi har en som bakar bra bröd tycker jag, men det gäller att man rycker det så fort det är klart för annars blir det för hård skorpa. Min favorit är annars att låta maskinen göra klart degen, så kan man langa in frallor i ugnen när man går upp och ha dem klara när man kommer ut ur duschen :-)
Justja, vår är från Jula och kostade inte 900:- men typ 395 tror jag. Ful är den i alla fall.
Skicka en kommentar