12 oktober 2008

På fötterna:


Om någon skulle fråga mig om jag är skogalen så skulle jag förmodligen svara nej. Jag har inget behov av att köpa nya skor i tid och otid, och jag trånar sannerligen inte efter såna som på bilden.
Dels för att jag inte kan gå i såna klackar och dels för att jag är alldeles för pryd för erbjudandena som jag antar följer i kölvattnet.

Men när jag börjar kolla igenom mina samlingar, så inser jag att det finns mycket att välja på. Mååånga skor finns det. Av samma sort.
Och jag har analyserat mig själv. Det är inte det att jag köper mycket skor - det handlar nog mer om att jag sällan gör mig av med saker. Då får man ihop ganska många par efter några år.

Det finns ett gäng snarlika svarta stövlar. Några par svarta ballerinor. Samt alldeles för många skor som jag aldrig använder.
Och ändå saknar jag alltid det där ultimata paret.

Just nu är det boots som står på önskelistan. Förra vintern svamlade jag om Doc Martens, men det har gått över litegrann. Vet inte om jag orkar ägna en kvart varje morgon åt att snöra dem...

Men numer har jag en liten klimat-djävul på ena axeln som muttrar "behöver du verkligen det där?" varje gång jag ser något nytt och tjusigt.
Och det gör jag ju sällan, så jag antar att det inte blir några boots förrän jag trampat sönder de jag redan har. Maj gadd - jag har verkligen ändrat köpbeteende det senaste året.

Stylish-pjucken på bilden finns hos Sko-Uno. Om du blev sugen, alltså.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Känner igen mig i din beskrivning av skoinnehav. Många i garderoben men få som jag använder. De som blir kvar är ju de som inte är tillräckligt bekväma för att slitas ut. Fast ibland finns där några som passar precis, som man tar på - och sen får skoskav.
Nya jodpuhrs (hur det nu stavas) skulle jag vilja ha, men stövlarna på bilden lockar överhuvudtaget inte

Anonym sa...

Känner också igen mig i det du skriver men inser att jag nu har kommit upp i en ålder där det är viktigare att det är skönt än snyggt! Trodde nog som ung att det aldrig skulle inträffa men... tror det gjorde det strax innan 50-strecket.
Just nu är det mina MBT-skor som används varje dag.
Hälsningar från Maria som ofta kollar din blogg och som gillar den skarpt.

Anonym sa...

Jag ville oxå ha Doc M förra året o var faktiskt inne o provade ett par, men de var RYSLIGT osköna att ha på sig - passade inte ALLS till mina fötter. Så jag letar vidare, för jag gillar stilen!

Agata sa...

maria - ;-) Jo, erkänn att det är såna här du suktar efter!

anonym - Tack! mbt-skor har jag provat i butik, och är lite nyfiken på dem. Men även om funktionen är viktigt så är jag lite kräsen vad gäller formen, och de är rackarns fula. Men säkert bekvöma. Eller?

Mingching - på shoppingturen idag hittade jag boots från Caterpillar som jag gillade. Men jag tyckte inte lika mycket om priset (1599), så jag måste nog fundera ett tag till på dem.

Anonym sa...

Ang MBT-skorna, så kan jag bara säga att dom är underbart sköna men fula. Jag har också prova Doc Martens kängor,stövlar och sandaler och dom passar absolut inte mina fötter. Tyvärr, för jag tycker dom är snygga.
Maria igen

Anonym sa...

Jag måste erkänna att jag nog är smärre skogalen och att jag faktiskt skulle älska ett par som på bilden! (Om jag får skryta lite, så går jag lika bra i decimeterhög klack som i gympaskor) Men jag skulle nog helst vilja ha dem matta, lackade ser lite för... ut.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin