21 november 2008

Hon har fattat grejen!

DN Bostad har ett reportage om Emelie som älskar 40-talet och inreder sitt hem tidsenligt. Åååh, jag blir alldeles varm i hjärtat av sånt här. Finge jag välja ett annat decennium att leva så skulle jag välja 40-talet rakt av.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Grejerna är shyssta men menar du att du gillar allt med 40-talet? Skulle du vilja stå med tofflorna i handen innanför dörren och ha maten på bordet samt ha stukit alla din mans skjortor när han kommer hem från jobbet osv?
Maria utan blogg;)

Anonym sa...

Tack Agata, boken kom idag!

monke

Agata sa...

maria utan blogg - Hmm. Bra fråga. Jag ser mig aldrig som hemmafru när jag drömmer mig bort till tidigare årtionden, utan tror att jag skulle blivit en mycket kapabel bondhustru med eget ansvar och slit på gården - precis som min mormor.
Eller så skulle jag slita mig loss, ondulera håret och flytta till storstan och jobba på kontor och dansa till modern och ogudaaktig swingmusik när jag var ledig.
;-)

Gunilla sa...

Jag levde på 40-talet, OK det var lungt, man visste inte så mycket om världen. Världen som man visst nåt om VAR liten. Men å andra sidan man visste inte att det fanns nåt annat än det man hade heller. Men man fick hugga och såga ved, men fick lägga in koks i pannan på morgonen. Jag sov med mina underkläder i sängen för annars var dom iskalla på morgonen. Vattnet i ledningen var fruset på morgonen. Man hade inte så bra och varma kläder som nu. Man hade hål och stoppar på strumpor och koftor, man hade livstycke och strumpeband och långstrumpor. Man hade pjäxor, som kunde vara hårda och kalla. Maten var inte alltid god, köttet var segt, inte som idag. Nu finns det nästan inte segt kött. Men mjölken var godare. Läsk och godis fick man bara på kalas. Man fick EN julklapp. Då var födelsedagen bättre, då fick man fler presenter. Men man satt tillsammans och lyssnade på radio det var mysigt. Annars så tycker jag nog att det är bättre idag. Gunilla

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin