30 juli 2009

Böcker:

Jag har läst en hel del i juli, men knappt kommenterat någonting. Så här kommer en kortfattad recensionsbloggning:

* "Blocket" av Karin Wahlberg, ljudbok, juli-09 :-)
Fick bli vår följeslagare under sommarens långa bilresa. En ung kvinna blir nerslagen, en man hittas mördad på sjukhuskomplexet Blocket i Lund. De båda dåden hänger ihop, och fler våldsdåd är att vänta. Bra och spännande bok, men emellanåt blir det onödigt ingående vad gäller detaljer och personers tankar. Skulle jag inte lyssnat på ljudbok skulle jag ha slarvat mig igenom väldigt mycket, eftersom jag alltid börjar skumläsa när det blir för ingående miljöbeskrivningar. Och då skulle jag missat mycket av storyn.

* "Box 21" Roslund & Hellström, juli-09 :-D
Spännande och otäck bok om trafficking och människohandel av unga kvinnor som tvingas till prostitution. Författarna väjer inte för hemska skildringar och boken är bra.

* "Dårens dotter" av Mian Lodalen, juli -09 :-/
Mian Lodalen har hittat näring i sin egen uppväxt med en knasig, självupptagen pappa som dyker upp när det passar honom. En hygglig berättelse men jag blir mest bara förbannad på en sån vuxen karl som inte förmår ta in dotterns behov, och den ilskan fick mej att läsa klart boken.

* "Sonat till Miriam" av Linda Olsson, juli-09 :-D
Huvudpersonens dotter Miriam dör och han reser genom minnet och världsdelar för att få fatt i sig själv och sin historia. Fint språk, trivsam historia, trevlig läsning.

3 kommentarer:

Vibeke sa...

Så FLOTT med boktips!
Linda Olsonns nye bok ligger klar til å begynnes på her hjemme, hennes første bok er en av de vakreste bøkene jeg har lest..

Ønsker deg deilige sommerdager,
Vibeke :)

Morgana sa...

Aaag "Box 21" och "Dårens dotter" skall jag spana efter på bibblan nästa vecka. :-)

Agata sa...

Vibeke - visst var den vacker, hennes första bok. Den här är inte heller pjåkig. Hoppas dina sommardagar också blir fina!

Morgana - Gör det! Särskilt Box 21 var bra. Annars är sommarens bästa skrivna av Johan Theorin. Mycket bra spänningslitteratur!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin