28 mars 2010

Kaffe för dolls

Det mesta finns i min mammas gömmor.
Vid det senaste besöket återfanns min dockservis. Jag minns att jag hade en, men skulle inte för mitt liv kunna beskriva hur den såg ut, men när jag fick se den så var det självklart att det var min.

Kartongen anger att den är gjord i GDR.
GDR? Fick man inte lära sig att Östtyskland hette DDR? Eller användes GDR när saker skulle exorteras? Men - exporterades det saker från det kommunistiska Östtyskland? (Mer än John Blund, alltså...) Jag inser nu att mitt historiska kunnande har brister som behöver åtgärdas...

Rosorna är tryckta i två olika rosa nyanser.
Ett öra har gått av och sockerskålens lock är spräckt och har blivit hoplimmade på synnerligen fula sätt, men det mest fascinerande är faktiskt att kartongen finns bevarad! Kanske inte i någon mint condition, men ändå!
Kanske betyder det bara att jag inte lekt så mycket med den...

Nu har den flyttat hem till mig och kommer förhoppningsvis kunna dukas upp någon gång.

4 kommentarer:

HomeRiver sa...

Dockserviser är verkligen nostalgi! Så fort Lillasysters rum blir renoverat ska hennes lekspis, kastruller och servis få komma fram igen :)

Anonym sa...

Vilken vacker servis! GDR är DDR på engelska, German istället för Deutsch, du vet..

Agata sa...

Homeriver - Eller hur!

ela sa...

Härligt! Visst känner jag igen dockservicen också. Jag lyckades köpa den någon gång åt min dotter - och då var det fortfarande GDR vi levde i - så, med lite tur fick vi själva en liten del av detta som egentligen sklulle exporterades.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin