10 april 2010

Shopping och fynd

Dagen har innehållit en runda på den stora shoppinggallerian. Där var alla andra också, och det där med att köpa nya grejer ... vad är det för sport med det?

Nä, tacka vet jag att fynda på loppis, fast där är det svårt att hitta saker som måste införskaffas. Som en ny vårjacka.

Men så blev det en loppistur också. En Mora-Nisse på björktavla fick följa med hem.

Och en lång trasmatta i ljuva blåa, vita och ljusrosa nyanser som tvättats och hänger på tork.

Samt ett knippe proppar och glasgrejer. Den översta är nog egentligen ett lock och kan komma till användning någon gång. Två korkar, den ena i glas och den andra i kork och mässing kan nog också bli användbara.
Knivhållaren nere till höger hade fina, slipade stjärnor men också en del skavanker. Men skavanker måste också få finnas.

Eftersom jag besökte Erikshjälpen för första gången på flera månader fick jag möjlighet att dåna en smula över deras höjda priser.
Jag förstår visserligen rent intellektuellt det här med utbud och efterfrågan, men när priserna ibland snuddar vid antikhandelsnivåer är det inte skojigt längre.

4 kommentarer:

Carola sa...

Jag håller verkligen med dig. När priserna blir så höga kan man lika gärna gå och köpa nytt ändå, trots att gamla saker ger en större tillfredsställelse. Loppis är loppis, antikt är antikt. Två helt skilda saker.

Fina glasgrejor du har hittat.

Gårdsromantik sa...

Håller med - det är mycket roligare med loppis - men jag lyckas inte hitta så mycket nu för tiden...

Hälsningar Maud

Therese - Pyssel och Design sa...

Håller med, loppis är toppen men man vill förstås att priserna ska vara ok oxå.
Ser fram emot sommaren när alla gårdsloppisar öppnar :)
Önskar dig en fortsatt trevlig helg!

Unknown sa...

Hej! Jag samlar på Björktavlor m MoraNisse. Hör av dig om di tröttnat på din och vill sälja den till mig. Mvh Agneta agneta.blomgren£home.se

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin