1 maj 2010

Denna dag - ett liv

I dag håller jag på och överträffar mig själv i vuxen huslighet.
Inte nog med att jag har plockat och donat med alla saker som konsekvent är på fel ställe i hemmet. (Och då är vi bara två vuxna. Gud förbjude att det kommer in barn i familjen. Hur ska inte kaoset torna upp sig då?)

Jag har också gått igenom mina bisarrt stora samlingar av magasin och veckotidningar. Jag vet inte hur andra gör. Kanske slänger ni tidningar som ni läst?
Så är jag inte uppfostrad.
Tidningar ska sparas. Länge. Vissa tidningar kan man så småningom bläddra igenom och riva ut sånt som kan komma till nytta. Som recept och stickbeskrivningar och instruktioner till hur man binder en krans eller bygger ett skoställ. Andra tidningar, som glossiga magasin, sparas pinsamt länge. Nu har jag både rivit, slängt resterna och donerat glossiga magasin till loppis. Bara något hundratal finns kvar.

Jag har också introducerat idéen att vi - jag och maken - ska sätta oss ner och planera nästa veckas mat genom att göra en meny. Och detta är en storslagen vuxennyhet i det här hemmet, där all matinspiration ska tvingas fram vid den näst intill dagliga köprundan på det lokala ica:t.

Och jag har strukit ett gäng kökshanddukar. Fast det brukar jag göra.


Nog om mig. Vad håller du på med så här på arbetarnas egen dag?

2 kommentarer:

Renée sa...

Jag har räddat livet på min hund idag, tack gode gud för detta!!!

PippisRainbow sa...

Jag och Ungarna var ute och tågade. :-)

Mmm rensa ut tidningar.
Stryka.
Fixa middagsmeny.
Låter som något jag också borde ägna mig åt. Endera dagen. ;-)

Kram!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin