25 augusti 2010

Mellan varven hinns det med ett och annat

Här har det snabbloppats. Ett fint pussel i trä blev ett av fynden. Av någon dum anledning är bitarna fastlimmade, men det verkar gå att peta isär dem rätt enkelt.
Två broderade påsar och en tidningshållare kostade ingenting och fick inte ligga kvar på loppisen.
Jag tippar att den längst till vänster är en skolslöjdsprodukt av Ingalill Gustafsson. Rosa, grov väv och gröna korsstygn passade nog utmärkt att förvara alstrena i. Bra mycket finare än min egen slöjdpåse från slutet av 70-talet är den i alla fall.

Mittenpåsen har ett stort broderi i form av ett folkdräktsklätt par. Det blåa garnet är nästan hel nerblekt, så hälften av mönstret syns knappt, men det är ett rejält arbete nedlagt på en liten påse.

Tidningshållaren är förmodligen ny, men kostade bara fem kronor.

2 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

Vilket fint och unikt pussel du har hittat! Det gillar jag! På min blogg har jag lagt in litet bilder under sommaren på några gamla saker från gården.....om du har tid och lust att glo litet ;-) Ha det gott och det verkar som det är bra med er...

Maria sa...

Älskar sådant där broderat. Och med tanke på att någon lagt ner en massa tid på det måste man ju köpa det och ta hand om när det är så billigt.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin