22 oktober 2010

Bara fusk

Sonen är en frusen själ, men klarar inte av när det blir för bylsigt och stort i klädväg. Hur han ska överleva "Den kallaste vintern på 1000 år" är en bra fråga.

För att åtminstone ge honom en liten chans tänkte jag sticka en fuskpolo till honom. Men jag hittar inget bra mönster - tror jag. För hur ska en bra fuskpolo till barn se ut? Och vilket garn kan passa bra? Babyull eller alpacka eller något annat mjukt och ostickigt?

Berätta allt du vet!

6 kommentarer:

Iréne JB sa...

Njä, något bra mönster har jag inte men skulle nog välja babyull. Har funderat på att göra fuskpolokragar till mina tjejer enkla ribbstickade med fler aviga varv nertill för att få till formen. Nu har de fått varsin själ så kragarna får vänta (om det nu blir några).

Lisse sa...

Järbo garn har en beskrivning på en fin modell i garnet "Fantasi". Det är en ganska slimmad modell med inte så hög krage och den har passat bra till min lilla tjej.

Anonym sa...

Jag har just stickat min första fuskpolo (dock vuxenstorlek) och använde då basmönstret ur "Sticka småvarmt" av Johanna Wallin. Jag stickade den av Lucca fino på stickor 2,5 så den är inte så tjock.

Hoppas att du hittar en modell som passar! :)

h/emli

Pysselfarmor sa...

http://dockmammansstickcafe.zoomin.se/index/30390.html

http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=s12&d_id=44&lang=se

http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=b10&d_id=19&lang=se

Hoppas något passar och ha det gott i helgen.

anna sa...

Ta en tur till bibblan och kolla in alla roliga handarbetsböcker som finns där! Alldeles gratis dessutom! (.. mer pengar till garn och loppisfynd!)

metamorphosis sa...

Mitt hetaste (eller varmaste?) tips till dig och din son är att ekipera honom i ullunderställ från topp till tå! Värmande utan att bli bylsigt!

Stickade en halskrage till storasyster i vintras av ett klifritt silke/merino garn. Stickade reåsår så långt/högt som kragen skulle vara och delade sedan upp maskorna på fram och baksida och stickade de delarna slätt. Vet inte om detta är det bästa sättet att göra det på, men det var ett fungerande sätt då storsyster ville ha en ganska lös och rymlig krage (här får inte saker sitta åt runt halsen)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin