29 maj 2012

Mer av rabarber

Jag fortsätter på den inslagna rabarbervägen. Sån här efterrätt bjöd vi på häromkvällen. Vaniljyoghurt, rabarberkräm och knaprigt nöt- och havregrynsblandning varvades i glas. Mycket gott tyckte alla utom sonen som inte gillar rabarberkräm. Herrrrrreee guuud! Vad ska han då äta i sommar?!


Crunch:
Jag blandade typ 1 dl hackad mandel, 0,5 dl hackad hasselnöt tillsammans med 1 dl socker och 50 gr smör i en stekpanna och stekte ihop det. Lät det svalna och fick lägga allt i en påse och banka med morteln för att få det i mindre bitar. Gott

Rabarberkräm: Tja, behöver man recept på det? Koka ett gäng stjälkar i småbitar tills de blir mjuka. Häll i någon dl socker och kanske vaniljstång. Blanda samman en redning på potatismjöl och kallt vatten och vispa i tills det tjocknar. (Typ några matskedar mjöl och någon dl vatten).

Vaniljyoghurt:
Öppna paketet. Häll i ett glas.

Inga kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin