12 augusti 2012

Man lär sig något nytt varje dag

Jag är ingen ihärdig bärplockare. Någon gång varje år ger jag mig ut i blåbärsskogen för att man ska göra det, men jag tröttnar snabbt. Ont i ryggen, blå om fingrarna och ibland finns det ju knappt några bär. Ett och ett ska bären plockas från buskarna i fothöjd. Min mamma tycker att man inte ska använda plockare, för det blir bara kladdigt då.
Och det har jag trott på. Till i dag.


Då tog jag med mig en bärplockare ut i skogen samtidigt som sonen var på fotbollsträning. Trettio minuter resulterade i 1,25 liter rensade blåbär och jag hann inte ens få ont i i ryggen.

Note to self: Hellre kort tid i skogen och lite mer tid med ett rensgaller hemma på gården. Kladdet kan jag ta.

1 kommentar:

Myggan sa...

Tänk så olika vi är. Tills för några år sedan avskydde jag att plocka blåbär och lingon. Men jag upptäckte att man kan lyssna på en bok eller radion när man plockar, och nu går det knappt att hekda mig längre. Jag plockar ett och ett med kirurghandskar på (kladdar inte då) och rensar hellre medans jag plockar. Jag tror att jag plockar ungefär lika mycket som du på samma tid, inkl din renstid. Vilken tur att vi är skapade med fri vilja så att vi alla kan bli nöjda. =)
/Anna

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin