24 september 2012

Vinn en underbar bok

Det är snart oktober. Det regnar lite för mycket. Nu måste vi hitta något trevligt att muntra upp livet med!

Min insats blir att lotta ut en trivsam bok.

Vill du vinna den nyligen utkomna boken Underbara Claras Vintagepimp och hemmafix?Lämna då en kommentar under det här inlägget. Vill du länka till tävligen så blir jag glad, men jag vet inte om jag orkar hålla på och räkna det som dubbla lotter.

Berätta gärna vilket återbruksknep som är ditt bästa!


Senast den 4 oktober behöver jag ha fått bidraget - på kvällen den dagen drar jag en vinnare!23 kommentarer:

Malin sa...

Åh, jag vill ha! Mitt bästa återbruk är att göra som förritin med kläder, när de inte passar längre eller går sönder kan de bli något annat. T-shirtar är utmärkta att sy trosor av! Min dotters dregglisar är sydda av en gammal fleecetröja och urvuxna linnen. The sky is the limit!

Anonym sa...

Hmmmm.....vill ha. Jag anvender bagfickan på slitna jeans till att lappa på på knärna till små killarnas jeans. Jeansenbli tuffa super tuffa. Mvh Kari
. kari.borstad@hotmail.se

Ilsefin sa...

Åh, klart jag vill vara med och tävla om den här boken!

Mitt bästa återvinningstips är enkelt, ja t.o.m. bekvämt - skänk till loppis! För många känns det självklart, men andra tänker inte ens tanken. Jag brukar påminna mina vänner om det här varje gång jag hör någon prata om att åka till tippen eller när det är dags för flytt.

Många second hand-affärer kommer och hämtar större saker hemma hos dig (och du kan samtidigt skicka med några kassar böcker, kläder, husgeråd o.dyl.). Du slipper krångel med släp och tunga grejer, sakerna kommer till glädje för någon annan, och däremellan uppstår dessutom ett litet bidrag till en välgörenhetsverksamhet.

Känns dock som att i den här bloggen predikar jag för redan frälsta :)

Eva i Halmstad sa...

Hej :-)
Jag stickar nya fötter på mina gamla sockar.

Har precis virkat en badrumsmatta av slitna t-shirts.

Men jag behöver många fler tips.

Må gott på er.
Eva

Fia sa...

Mitt bästa knep är inte något konkret utan det är att tänka efter en gång extra innan man åker till återvinningen, säljer eller lämnar på loppis. Jag menar kan grejen som man tröttnat på (eller blivit utsliten) göras om, få en ny funktion, göras mer praktisk, användas till att laga något annat. Det finns massor av varianter.
Tänka utanför boxen med andra ord!
Hoppas att du förstår hur jag menar.

nattugglan sa...

ÅHH den boken vill jag gärna vinna..länkar från min blogg..så andra hittar hit..Mitt bästa knep.. ja det finns väl en hel del..loppis som andra har skrivit om redan..Tomma glasburkar(fast inte sill, de luktar fast man diskar o diskar!!)kan man sätta på nått skoj el göra dekoupage på..o sen ha knappar i dem eller annat smått o gott...Gamla avlagda kläder=klipp i trasor o väv mattor eller virka korgar/mattor av det.Böcker från loppis (som man inte läser)kan man göra kort av...eller slå in paket i...mm.mm.. ha en bra dag!

elisabet sa...

Köp inte så många onödiga saker.
Sen lämnar jag till Röda Korset.........17 kassar med böcker senaste tiden

Spacegirl sa...

Jag är gärna med :-)
Mitt bästa tips är att sälja & ge bort till secondhand.

bittan sa...

Oj den boken vill jag ha :)
Hoppas på tur .
Av gamla kläder virkar jag mattor o korgar , ger bort kkläder som ingen har o är hela o fina .
bittan4@gmail.com

Tina sa...

Den boken får gärna en plats i min bokhylla. Mitt tips idag så här när hösten kommer med stormsteg. Tova en avlagd ulltröja i maskin, klipp av ärmarna så långt upp som möjligt/under ärmhålet- vips har du ett par sköna benvärmare. Klipper du kort blir det ett par muddar.

Anna Kj sa...

Klart det vore kul att vinna, och en bok om återvinning dessutom. Jag håller tummarna och hoppas. Gillar din samling kaffekoppar starkt! för fina för att återbruka, men det finns ju de med nagg i som man kan göra mycket fint av.

/ Anna kj

Anonym sa...

Låter som en spännande bok att läsa.
Alla har skrivit om återvinning av saker. Jag försöker oxå återanvända och göra om saker. Det som ligger mig varmt om hjärtat är att inte kasta mat. Där kan vi känna pengar och spara miljön. Grytor och pytt är bra "återvinningsmat". Storkok och frysa in.
Jooosan

Anonym sa...

Hej Mitt återbruksknep är enkelt. Ta tillvara, laga, vårda och ge bort. Verkar vara en trevlig bok. Riktigt kul om jag vann.
Hälsningar från Västerbotten i höstskrud.

ela sa...

Jag gillar återbruk. Något som jag alltid använder igen är papper, sån´t som man inte vill kasta till återvinning, räkningar, bankpapper och annat vitt papper. Jag gör nytt papper av det. Jag gör även kuvert av gamla tapeter och i dom kuverten stoppar jag ner kort som jag tillverkat själv.

Växthusmadam sa...

Vill gärna vara med i din tävling! Jag länkar med bild hos mig!
Ha en fortsatt skön höst!
Växthusmadam

Linnéa sa...

Vill gärna vara med! Jag gillar återbruk och då främst av tyger. Ligger en hel del gamla kläder och lakarn och väntar på nytt liv,tyvärr finns inte alltid tiden. Bästa plagget att återbruk å är jeans. Ett par kan bli en fin kjol till mig och byxor till ett av barnen.

Cecilia sa...

Jag är gärna med i utlottningen :) Jag återanvänder gärna tyger, t.ex. så i somras sydde jag en blommig klänning av ett gammalt gardin.
//Cecilia

Y sa...

såg att du precis passerade 200000 på din bloggräknare :) grattis! och fin utlottning som jag gärna är med i. Jag syr gärna i återvunna textilier och mest uppskattat är nog kuddar av broderade tavlor och andra tyger

V sa...

Jag vill gärna vara med och tävla. Ett tips från mig när man tröttnat på exempelvis kläder eller inredning är att samla ihop ett gäng vänner och byt med varandra. På köpet får man en trevlig kväll tillsammans.

Hälsningar
Malin

Marie sa...

Som så många andra vill även jag ta chansen till att få gotta mig i Underbara Clara. Jag har följt hennes blogg ett tag och det känns mysigt att titta in där. Återvinna är en grej som slår höjt när vi förbrukar så fruktansvärt med saker i vardagen. MÅSTE vi verkligen ha allt? Kan vi bara inte nöja oss med lite, kanske sätta mera fokus på att umgås med nära och kära högst på listan och inte handla en massa saker. MEN självklart gillar även jag att gå på loppisar. Ha en fin höstdag och nu håller jag hårt i mina tummar att just jag ska få umgås med Clara.
Marie

Clara sa...

Jag vill bli bättre på återbruk, just nu kör jag den lata varianten med loppis och byteshandel med grejer/kläder jag tröttnat på. Och lappar och lagar sådant som gått sönder då naturligtvis!

Inga bra tips alltså, men jag läser kommentarerna och tar till mig istället :)

Anonym sa...

Vill gärna vara med och tävla om den fina boken. Som så många andra återanvänder jag gärna gamla kläder och syr om dem. Man kan också sy dock-kläder av begagnade plagg.

Mvh Gitta
kp-gitta.lyttbacka@anvianet.fi

Kristina sa...

Mitt senaste återbruksknep blev att klippa bort kuporna ur en urväxt och obekväm gelinläggs bh.
Jag är visserligen en redig 80f donna, men att klämma in behagen i en minimizer är faktiskt inte min melodi alls. Det man har ska visas upp är mer mitt motto och more is faktiskt more. Jag hade kollat lösa inlägg i butik för de tillfällen man vill ha ännu mera va- va- voom men tyckte inte att det blev någon större skillnad på silhuetten, så nu sparade jag en slant dessutom! Jag klippte bort inlägget från bågen och sydde ihop den för hand med lagnettsömm och kraftig tråd. Efteråt kom jag på att jag kunde gjort det mer dekorativt med en sömn i någon fin kontrasterande färg...
Annat som jag tagit tillvara på är att klippa bort hållinhållupp delen på trasiga strumpbyxor den kan jag använda som gördel på strumpbyxor utan "special effekts", nu har jag även börjat klippa av strumpdelen och de jag testat funkar absolut som tunnstrumpor.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin