7 april 2013

Det blir inte alltid som man tänkt sig - det blir bättre

Tänk, vi hade nästan bestämt oss för klassiska virrvarrmönster på bänkskivorna i köket, men när vi kom till bygghandeln och strosade runt på varsitt håll hittade både jag och maken samma skiva på var sitt håll. Den syns överst på bilden, heter Textil och kommer från Marbodal, och den är - precis som man kan gissa - lätt präglad av textil, lite som en vaxad linneduk kan vara. Grått ska det bli men inte det mörkaste gråa.

Sen skulle vi bestämma golv, och innan vi åkte var vi rätt säkra på att det skulle bli ett rutigt marmoleumgolv i två beigegråa (eller för all del varmgråa) kulörer som inte är för kontrastrika. Men de där linoleumplattorna med klickfunktion tillverkas i väldigt märkliga kulörer, så det gick inte att hitta något som föll oss i smaken. De som kom närmast, men var alldeles för beiga, ligger underst på bilden.

Däremot tjatade jag fram prov på vinylplattor i retroaktig stil. De ser ut som fina gamla skollov ofta gjorde från mitten av 1900-talet och framåt. Och där fanns de perfekta nyanserna! Så nu blir det inget linoleum och ingen klickfunktion, men rutigt i grått. Det är de små proverna som ligger under bänkskivan på bilden som kommer bli ett fint golv av plattor i 30x30 cm.

Så inget blev som vi hade tänkt, men bra ändå.

3 kommentarer:

heidi sa...

Så spännande att få se hur ert kök tar form:) först genom dina tankar, och nu bilder på enstaka detaljer. och så småningom som en fungerande helhet - en spännande resa att titta läsa om!

AnnaA sa...

Cool! Lite så gick det till med vårt kök med. Allt bara föll på plats efterhand. :)

Agata sa...

Heidi - Du kan vara lugn, det kommer med all säkerhet komma alla möjliga uppdateringar framöver.

AnnaA - Jag misstänker att det är så det funkar när man renoverar. Och om vi hade gjort det själva så hade vi säkert haft lite mer tid på oss att fundera, men nu anlitar vi ju hantverkare och då måste så mycket vara klart tidigt i planeringen.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin