30 april 2013

Nytt eller gammalt, det är frågan

Jag är lite sugen på en ny taklampa ovanför vår blivande köksö. I några år har vi haft ett loppisfynd hängande över ön, med två skomakarskärmar i vitt glas och mässingsglänsande metalldetaljer.


Helt okej, i synnerhet för hundra kronor.

Men nu har jag spanat in några andra lampor och jag är både sugen på förnyelse och lite mer färg. Och en lite större lampa.

Som de här tre som jag hittade på Ellos:499 kostar den här turkosa lampan. Skulle passa in fint med mina turkosa detaljer i köket, men vill jag matcha så mycket? Och det behövs nog två lampor över en lång köksö, va?

Taklampan Rocky kostar 699 kronor, men kallas ljusblå, så det är inte riktigt rätt. Jag villju ha turkost om jag nu ska ha något annat än vitt eller svart.


Taklampan Stanford kostar 3399 kronor men är förödande snygg, tycker jag. 80 cm hög är den och skulle nog vara perfekt över köksön. Men priset!? Galet högt för en lampa!


Fast jag vet att i ett överskåp i något rum så ligger en loppisfyndad petrolblå lampa med rätta slitaget. Kanske ska jag plocka fram den och titta i stället för att köpa nytt... Jo, så tror jag att jag gör.

1 kommentar:

Fideli sa...

Hej!
Har du kvar mässingslampan med två skärmar? Jag är ute efter en sån och så kom jag in här på din blog när jag googlade. Du får i så fall gärna maila mig.
Bästa hälsningar,
Fideli

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin