11 februari 2014

Gör om, gör rätt

Min vantstickning är verkligen som en metafor för mitt liv just nu.

Länge knogade jag på med flerfärgsstickningen. Bytte bottenfärg ibland, men höll mig inom samma växtfärgade nyanser. Några varv här och några varv där. Jag drog åt lite för hårt och borde egentligen ha börjat om, men orkade liksom inte ta tag i det utan stickade på.

Efter rätt många veckor var det dags för att för minskningarna i toppen, och då lämnade jag hjärnan hemma, för det blev helt tossigt. Å så fick jag lov att riva upp ett tiotal varv.

Och när jag började igen så hände något på fjärde stickan. Kanske saknas det några maskor sedan upprivningen, kanske har jag bara tänkt fel någonstans. Men det blir bara knasigt.

Och jag orkar inte tänka om.
Orkar inte tänka rätt och gå tillbaka och klura ut var det gick åt helvete. Jag vill bara slänga den där jävla vanten och börja på ännu en lättstickad stickning som inte kräver någon tankemöda.
Jag vill bara att allt ska vara lätt. Och kanske lite roligt.3 kommentarer:

heidi sa...

varför inte slänga den i ett hörns då, tills dess att lusten att göra om, och göra rätt infinner sig? och under tiden leta reda på/börja på en lätt och rolig stickning:)

ibland måste man helt enkelt vara lite snäll mot sig själv:)

alternativet är förstås att köpa en rejäl kartong choklad att småäta från, under tiden man funderar över vad som gick fel med stickningen:D

queenofnight sa...

Chokladkartongen håller jag med Heidi om! :-)

...och är det PoP-långisar du har på dig?! *vill också* ...har två randiga nattlinnen som jag bor i :-)

Agata sa...

Heidi - Slänga i ett hörn ska jag göra. Tack för tipset! Även chokladkartongen ska jag nog ta till.

Queenofnight - ja, det är en pop-pyjamas som givetvis går att använda som långkalsonger också. Superhärliga!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin