27 augusti 2014

Årets lärdomar i min trädgård ...

Sommarens odlingar blev som vanligt rätt röriga.
Sålådorna skötte sig okej, förutom att grannkatten trodde att en var bajslåda och sprätte runt rädisfrön och ruccolaodlingarna i början av sommaren.

Potatisen och squashen växte besinningslöst, liksom morötterna. Potatis och morötter är roligt, och ska helt klart bli fler nästa år. Men squash undrar jag fortfarande över varför jag odlar. Det är ju inte en jättekul grönsak ...


Bolltistlarna lockade i vanlig ordning till sig flygfän i stor omfattning.

Ringblommorna blev aldrig högre än en decimeter och blommade aldrig och krassen blev bedrövligt liten. Jag misstänker att det mesta berodde på utebliven vattning i hettan. Inte heller solrosorna har börjat blomma än, men det är nog vatten som saknats även där.

Och den stora rabatten är en sorglig syn där såpnejlika och stjärnflocka har spridit sig alldeles för mycket, och jag har av någon outgrundlig anledning planterat en höstgullris som är alldeles för hög och stor för sin placering. Den måste byta plats!

Men nu har jag samlat in frön från aklejor, stockros, malva och riddarsporre och planerar att ordna fler sålådor i vår. Då jädrar ska det blomma och växa.

1 kommentar:

Heidi sa...

Det låter på det hela taget som en bra början på en lång och varaktig odlingsrelation med din trädgård:)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin