15 februari 2015

Gammaldags kommunikation

Jag är inne i ett rensningsskov och började gå igenom en låda med lappen "Brev & vykort" utanpå. 
Där rymdes rester från den tiden i livet då jag hade brevvänner - alltså brevpapper från tidigt 80-tal. Men även en del vykort som jag uppenbarligen köpt på mig med vett och vilje under tidigt 90-tal. Gärna med käcka sentenser som " idag är första dagen i resten av ditt liv".


Men mest plats tog alla de gratisvykort som jag plockade på mig från de olika ställ som fanns uppställda i mitten av 90-talet på biografer och kaféer. 
Många med finurliga skojsigheter och en del med snygg grafik.
Väldigt få blev nog skickade ens på den tiden, innan vi hade Facebook och ständig uppkoppling. Visserligen kom jag i kontakt med World Wide Web när jag började plugga på högskolan 1995, och då fick jag även en epostadress. Och ganska snabbt skaffade jag mig min egen hotmailadress, för det var så man gjorde då.

Men hemma hade vi först ingen uppkoppling, och så småningom ett långsamt modem som fanns intill den stationära datorn som sällan startades, för det fanns liksom ingen finess med World Wide webb då. 
När vi köpte hus 2002 fick vi erbjudande att dra in fiber i huset, men vi valde att avstå, för vad skulle vi med det till?! Vi betalade räkningar och kollade mejl på den tiden.

Och i den vevan blev vykort väldigt omoderna och blev liggande i en låda som nu rensats ut. 
Fast inte alla, förstås. Är man en hamster så är man. Och jag har även intalat mig själv att jag ska börja skicka lite vykort i år. För att glädja andra. Och för att bli av med några fler.


2 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Jag hade (och har nog fortfarande också kvar) massor av gratisvykort. Hade en "vykortsvägg" på dörrarna till dubbelgarderoben i mitt studentrum med gratisvykort och kort som jag fått skickade till mig. :)

kakansmamma sa...

Jag har en hel skokartong med gratiskort. De används förtfatande ibland men liksom du kan jag inte förmå mig att göra mig av med dem. Många är alldeles för fina och roliga för det!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin