16 september 2016

Vad har ni på tapeten?

Hösten kom. Och med den en rejäl renovering.
Vi har laddat länge för att tömma ett stort rum som fungerat som mitt syrum, gästrum, förråd, arkiv, bibliotek etc etc.

Nu skulle det delas av och bli två barnrum och ett litet krypin som så småningom ska bli duschutrymme.

Men först skulle det som sagt tömmas ... Det tog ett drygt år och krävde att vi köpte en gammal skogskoja.

Men nu! Har vi anlitat en byggfirma som började med att flytta ett fönster. Därefter har två väggar spikats upp, ett innertak kommit på plats samt gipsskivor på väggarna.


Och nu har vi målat och tapetserat. Björktapeten sitter i det som ska bli nioåringens rum. Han vill ha ett naturrum har han sagt. Så det lär väl bli grönt därinne, skulle jag tro. Fototapeten hittade jag på Bauhaus.


Dottern, som här står och klappar på sin ljuva tapet, fick välja fåglarna själv. Jag tror att hon är nöjd med valet. Den kommer från Caselio.

Och i den lilla hallen satte jag upp en rulle Sandbergtapet som jag fyndat för några år sedan. Jag älskar harlequin-rutor!


På golvet målade vi med en grå golvfärg som jag blandat till själv av en tioliters burk med vit golvfärg som jag köpte på någon utförsäljning för några år sedan. Eftersom vita golv är helt kört i det här hemmet där dammsugaren inte kommer dö av utnötning så blandade jag i svarta färgpigment till jag blev nöjd. (Jag kan återkomma till det, för det var inte så enkelt som jag trodde. Färgpigmenten löste inte upp sig förrän de rollades ut på golvet, så nu har vi ett charmigt flammigt grått golv. Men jag tröstar mig med att det inte kommer synas under alla kläder, leksaker och mattor som snart kommer ligga utströdda här.)
De väggar som inte tapetserades målade vi med en ljust grå nyans som heter Gåsdun från Beckers.

Nu väntar vi bara på att hantverkarna ska återkomma och spika lister, montera element och dörrar så är det färdigt för inflyttning. Vi längtar! 

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att få välja tapet efter egen smak
Louise

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin