31 mars 2017

Det är de små detaljerna som gör det


Jag hade verkligen ingen plan på att komma hem med en rödfärgad kaffekvarn från loppis. Men nyfikenheten fick mig att titta närmare på den lilla metallskylten och där står: M. Bergström Adak. Och då var det kört. 

Något som kommer från lilla Adak i västerbottens inland måste få följa med hem. Efter lite googlande har jag också förstått att det handlar om en rätt produktiv tillverkare av kaffekvarnar i flera generationer. 


Och för något år sedan besökte vi fina vänners sommarstuga. Där maldes kaffet p en gamal kaffekvarn, och det var så rart så nu gör jag också det hemma ibland. Så den här ska inte bara bli stående som dekoration utan kommer snart komma till nytta. Tänkte även testa att mala kardemummakärnor rätt ner i kaffet i stället för att köpa dyrt, smaksatt kaffe. 
Sedan måste kaffet kokad eller bryggas i en pressobryggare eftersom det blev för grovt för kaffebryggaren. Men en pressobryggare kan man ganska snabbt hitta på vilken loppis som helst, så det är ingen större utgift. 

1 kommentar:

Heidi sa...

Medan jag läser ditt inlägg, så kan jag nästan känna doften av nymalt kaffe... bara det gör det värt att mala sitt eget kaffe:)

Och ja, kardemumma i kaffet är jättegott. Kaffe och kardemumma passar bra ihop:)

Kaffekvarnen är ett riktigt fynd!!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin