8 augusti 2005

Sommarfynd!

Ååååh! Vad jag har fyndat i sommar!
Har köpt ännu mer fint ullgarn. Denna gång på Morjärvs ullspinneri långt upp i Bottniska viken. Sekunda härvor på ett hekto kostade 20 kronor och de andra 49. Shoppade också lite orange tovgarn som ska bli något någon gång.

Utanför Glommersträsk hittade jag en ljuvlig klänning från slutet av 60/början av 70-talet. Orange, gräsgrönt och turkosa psykedeliska krumelurer med liten kinakrage och låååång blixtlås fram. Givetvis fastsytt för hand. För 5 kronor. Dessutom passar den! Otroligt!

I Rusksele (Jo, jag har mest besökt hålor i sommar) fyndade jag ett fantastiskt manshuvud i gips. Har förmodligen stått i någon affär och visat upp säsongens hattar någon gång på 30-40-talet. Huvudet är målat med blekblå ögon och blont, ondulerat hår. Han ser en gnutta arisk ut... Vi döpte honom till Kurt. Nu bor han i min bokhylla. Priset? 100 kronor.

Och givetvis har jag också fyndat annat som är bra att ha - souvenirer på loppisar, mer ullgarn, tryckknappar, julpapper, märkbok... Ja, den här sommaren har då sannerligen inte varit bortkastad!

Och i dag kom vi hem från släktresan till norr. På taket hade vi 300 kilo gediget trägolv i furu. Sågat och hyvlat i släktingarnas såg och hyvleri. Priset? Ingenting an så länge. De vill se att golvet kommer på plats och ser bra ut först.
Såna affärer gillar jag.

På vägen söderut hittade vi en liten fin butik i Älandsbro som sålde mycket fint, Linumtextilier, textilier från Hernö design samt mycket vackra smycken från Kila. Sambon som såg min trånade blick köpte ett halsband med en skärva av rött Amanitaporslin. Jag och affärsinnehaverskan enades om att idén med att göra smycken av känt porslin är fenomenal och suckade över att vi inte kommit på den själva.

Och än är inte semestern över. Två veckor kvar med en konsert med Winnerbäck att se fram emot i helgen! Livet är bra just nu!


Några svar:
1. Vilken kroppsdel är du mest stolt över?
Är håret en kroppsdel? Nähä. Då måste jag svara axlarna som är lagomt breda och bär upp kläder bra. Så synd att det ska komma en överdrivet stor kropp under dem och förstöra intrycket av symmetri...

2. Välj ett ärr, säg var det sitter och berätta hur det kom till.
Blindtarmsärret är lite trist så jag säger ett centimeterstort ärr tvärs över högra ögonbrynet som jag fick som tvååring då jag med kraft drog ner mammas symaskin över mig. Fick även ett spricka i ett finger men överlevde. Kanske kommer mitt syintresse från den episoden...

3. Vilken är din mest intressanta kroppsliga detalj?
Har sannerligen inget intressant att stoltsera med. Det ska vara blindtarmsärret då.

4. Vilken kroppsdel är du minst kompis med?
Magen. Stor och liksom svampig. Ska bort så fort som möjligt.

5. Har du opererat bort något och saknar du det i så fall?
Ja, jag fortsätter tjata om min blindtarm som ju inte sitter på plats längre. Annars är jag nästan i mint kondition, fast i avsaknad av originalförpackning, då.

1 kommentar:

Anonym sa...

Va bra att man kan direktshoppa i Morjärv numera! Senast jag körde bil förbi (ca 10 år sen) gick det inte alls. Eftersom makens släkt bor i Kiruna till största delen, så måste man ju ha en del Viktiga Ställen att besöka de gånger man bilar. ;-)))

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin