29 juni 2006

Ibland är man glad över att vara den man är

Hamnade framför tv:n sent en kväll eftersom svt visade en dansk dokumentär. "Perfekta kvinnor." Handlade om två kvinnor med kontrollbehov mer skruvade än turning torso.

Med risk för att framstå som en lat slusk så kan jag inte låta bli att återge knasiga saker hon gjorde: (Nä, visst. Var för sig kan det kanske verka vettigt. Men hon gjorde ju allt städmaniskt varje vecka!! Betänk det):
* Dammsög soffan TVÅ gånger i veckan.
* Putsade några fönster varje vecka så att alla fönster putsades varje månad. (Jag har kanske putsat tre av våra fönster sen vi flyttade in i huset för snart fyra år sen. Putsa fönster är aptråkigt!)
* Strök ALLT. Hon hoppade hellre över sömn än lämnade kläder ostrukna.
* Trots att hon fick gå upp strax efter fyra för att åka till jobbet, så var hon där sju på morgonen - en timme innan hon började arbeta. För att det var skönt att vara först. Jobbkläderna hade hon med sig i en väska så att de inte skulle bli skrynkliga på resan dit (med tåg).
* Hon följde aldrig med jobbarkompisarna ut på något spontant för hon hade hela livet inrutat i ett schema så hon skulle hinna med allt stök hemma. Varannan lördag kunde hon planera in sånt som inte måste göras varje vecka.

Nej - hon hade ingen man. Hon insåg att det var svårt att få män att förstå varför de kunde träffas först om två veckor.
Men hon hade en tonårsson. Som skolades in i pedantmönstret där den rivna råkosten till varje middag vägdes för att de skulle få i sig sina 300 gram. "Vi vill inte gå upp i vikt."

Själv sjönk jag längre ner i soffan och gladdes åt att jag är så lat så att jag hellre gör roliga saker än tråkiga.

Inga kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin