2 oktober 2006

Hemma hos migJag älskar verkligen gamla saker med historia och charm. Att tänka sig vilka barn som lärt sig ljuda F och S genom att titta på mina skolplanscher är fascinerande. Det fanns många fler bokstäver när jag köpte de här två, och jag ångrar verkligen att jag inte köpte fler. Om inte annat så för att ha och ge bort i present till behövande.


I trappen hänger en del av min samling med gamla tvättpåsar. På en tvättlina, naturligtvis...
Små är de, och vackert broderade. För de skapades på den tiden då svenska kvinnor inte gick på spinning eller tittade på Idol på kvällarna utan hade tid för noggrant handarbete.
Jag är på jakt efter gamla tvättklykor, såna där utan metallgrej på. Men såna dräller det inte av, så tills dess jag kommer över såna så får det bli klädnypor i trä.


En gammal biostol och en 50-talslampa med plastband välkomnar i hallen. Stolen är klädd i bleknad röd manchester och återfanns för några år sedan på Emmaus i Läby. En hundring gav jag, tror jag.
Jag har varit galen i 50-talsprylar förr, men i mitt nuvarande hem passar de inte riktigt. Nu är det nästan bara lampan som är kvar från förr.
(Titta inte för noga på plastgolvet. Det ska bytas någon gång.)


Och på en krok från Indiska hänger en vacker väska i siden. Som dock tillhör den lilla gruppen med nyproducerade föremål i mitt hem.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.
Tittar in på din sida allt som oftast. Det är så kul att se alla dina roliga grejer.Hälsningar Susanne.

Anonym sa...

Roligt med alla bilder! Du har verkligen gjort ditt hem personligt med alla dessa gamla saker!

Anonym sa...

vilken fin samling med gamla tvättpåsar, mycket hemtrevligt.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin