31 mars 2007

på anslagstavlan


I dag har jag tillverkat en anslagstavla. Jag är nöjd! Särskilt med ramen. Och med bemötandet på den braiga byggfirman där de inte bara sågade till skivbiten utan dessutom lät bli att ta betalt eftersom det var en spillbit. Mer sånt!
Förutom det har jag sytt ett draperi av mina loppisfyndade flygvapnethanddukar i lin. Jag har fem till, så kanske syr jag ihop alla och gör en duk till matbordet. Den som lever får se. I den gamla glasflaskan med patentlock förvarar vi alla mynt som skramlar runt i livet.

Den nötta ramen har fått sitt utseende av att min idoga mamma skurade den med rotborste och såpa, som hon gör med alla loppisfynd. Tyget är från Ikea.

Dessutom har jag stickat ytterligare några varv på ännu en sjal som stickas från sida till sida. I färgskiftande mohair och dubbla inslag av puddelgarn. Tror det blir bra.
När den är klar ska jag ge mig på något mer utmanande än rätstickning.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Fin ram! Jag har en liknande som jag lät sätta in ett spegelglas i, blev jättefint.

Anonym sa...

Oj vilken snygg anslagstavla, en sådan blev jag sugen på NU. :)

Agata sa...

Tror att idéen kommer från Martha från början, och när jag nu fick en stor fin ram så var det bara att sätta igång. Men jag kan inte riktigt bestämma mig för om tyget är rätt... Gillar lantligt, men inte alltför romantiskt, så bolterrandigt kändes mest rätt. Men småblommigt skulle nog också vara fint. Eller köksrutigt... Åh, vad det är jobbigt med valmöjligheter!

Cina sa...

Avslöjad! *fniss*

Agata sa...

Äsch då. Var det sjalen du tog det på? ;-) Lova att inget säga till nån.

Cina sa...

Sjalen gjorde att jag blev stensäker. Vänsterhänt och sångglad gjorde att jag anade att jag var rätt ute. *S*
Lovar att inte skvallra.

Anonym sa...

Jättesnygg anslagstavla!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin