12 mars 2007

Stickfynd från loppis

Om man är en envis loppisbesökare så hittar man förr eller senare guldkorn. Den här stickboken från 1939 är en sån. Avancerade modeller, mestadels, men det här sportsetet med jumper och knasig luva är ju för fantastiskt! Endera dagen ska jag ge mig på den ärtiga luvan.


Andra fynd är de två stickböckerna från 70-talet som flankerar Katarina Brieditis bok Lust att sticka. Alla tre är favoriter i min allt större stickbokssamling. Fördelen med de två 70-tslaböckerna är att de är så prudentligt pedagogiska. Dessutom är modellerna ofta väldigt enkla för nybörjare, utan överdrivet många intagningar och utläggningar. Det enkla var det vacra under årtiondet då jag föddes.

6 kommentarer:

myrkyr sa...

Åh! Riktigt bra fynd där. *avundsjuk* Lärde mig sticka vantar med "En rät en avig" nyligen. Lagom lätt och pedagogiskt som sagt.

Anonym sa...

"Stickboken" ser härlig ut! Jag har också en samling gamla stickböcker, från 1940- till 1970-talet & inte nog med att de är fantastiskt pedagogiska, mönstrena är rätt otroliga med! Det bästa hittills har varit en virkad rävboa (!), synd bara att jag är så dålig på att virka..

Agata sa...

Haha! Jo, en del stickalster är inte vettiga på en fläck. Men allt kommer tillbaka, har jag insett. Så den stickade kjol som finns i Stickboken och som jag alltid skrattat åt, verkar vara hur hipp som helst nu!

Jag kan verkligen inte motstå såna här böcker!

Anonym sa...

Å - vilken MÖSSA! Helt underbar! Köpte själv en gammal Vogue Knitting från 1967 på nätet som var TO-DIE-FOR! Har lagt ut bilden på min blog.

Anonym sa...

Båda två! Den turkosa blir en kort kofta o den rosa blir en omlott med volanger m vit kant. Använder endast bilderna som idé eftersom mönstret är helt crazy! Stickstorlekarna måste vara någon gammal variant för de stämmer inte alls, fast det gör ingenting - tror inte att 60-talsmönster passar på mig ändå.

Har lagt in fler godbitar ur tidningen!

Anonym sa...

Jättefina gamla böcker!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin