19 maj 2007

Karaktärsdanande stickning

Har slitit med min birchsjal. Hur jag än slet och räknade så blev det inte rätt.
Jag misstänkte starkt att jag tappat några maskor och stickade och froggade* om vartannat. Till slut fanns det inget vettigare att göra än att riva upp flera varv á 250 maskor.
När jag hade muttrat och froggat klart insåg jag att det inte var stickningen som var felande. Det var stickerskan som tittat på fel rad i mönstret.
Suck.


* kolla in Ilsefins fina översättning av utländska sticktermer. Mycket användbart. Även på Handmade-bloggen finns det en översättning.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken otur! :(

Anonym sa...

Stackars dej!

Jag är så glad att jag stickade min från botten, för när varven blev långa kunde jag mönstret ordentligt.

Lycka till med fortsättningen!

Anonym sa...

Åhh, vilken otur! Jag har gjort samma sak :-) Vad sur jag blev...

Såg du Beppe-programmet? Jag blev så nostalgisk (fast jag bara har vaga minnen av Godnattstunden, men såg Dunderklumpen på bio och hade den på LP!) att jag fällde en tår.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Dödergök sa...

Allt som inte dödar härdar, eller hur var det nu? All stickning är inte rolig heller, viss stickning är roligast när den är klar. :)
Den blir väldigt fin sjalen din iaf.

Agata sa...

Tack för era medkännande kommentarer.

Ja, det är väl nyttigt att repa upp, även om det inte är skojigt. Ska fundera på att sticka från botten nästa gång. Det blir kanske lättare att lära sig mönstret då.

ulricha - jag såg inte Beppeprogrammet. Jag drack vin hemma hos vänner istället. Men i morgon ska jag se reprisen 11.55.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin