11 juni 2007

Att välja eller inte välja ... det är livet

Det ska tapetseras i ett nytt sovrum. Det ska målas tak och dras ny el och - framförallt - det ska väljas tapeter.
Men hur gör man?! Hur göööör man när det finns så mycket fint, så många val.
Vitt eller färgglatt? Grönt eller beige? Fontapet eller hela rummet? Och om man nu väljer fond - vilken vägg? Och ska kanske de fasta garderoberna målas? I vilken färg?

Livsfilosofisk parentes: Min obeslutsamhet präglar hela mitt liv och nu har jag kommit på vad den beror på - det finns för mycket fint/bra/roligt/vackert att välja på. Inte direkt något att klaga på, alltså. Jag är helt enkelt en livsnjutare som tycker om alldeles för många saker. Trevligt i allmänhet, men inte när valen måste göras...

De här trevliga tapeterna kommer från Björklund&Winqvist och är sällsynt vackra. Om jag nu inte ska välja vitt-i-vitt. Men är inte det lite ängsligt o-agatigt?
468, 715, 755 samt 595 kronor rullen.
Nu påstås det att fondväggar är ute. Icke hos mig. Inte så länge tapetpriserna är på den här nivån. Då är fondväggar det enda jag har råd med.

5 kommentarer:

Dödergök sa...

Hum jag brukar deklarera att jag gillar den sovjetiska idéen om att det borde bara finnas en att välja på,den bästa av tex tandkräm, tvättmedel eller disktrasor, men det är ju inte riktigt samma sak med tapeter. :)
Jag blev kär i den översta, men de var fina allihop.

Agata sa...

Japp. Den sovjetiska modellen skulle passa mig finfint på ganska många saker. Men när den nu inte råder så måste man ju välja. Själv tror jag att jag gillar nummer tre bäst. Men det hinner ju ändra sig inom den närmsta halvtimmen. ;-)

Anonym sa...

Jag gillar 1 och 3. :)
Vi hittade en tapet som utgått ur sortimentet (till fondväggen i vardagsrummet) och hur lätt är det sen att hitta något annat när det är just DEN tapeten man vill ha?

Anonym sa...

Jag har redan köpt en ljusrosa färg till mitt sovrum som står under renovering, och den översta tapeten skulle passa utmärkt som fondvägg till den färgen. Det var väl ingen hjälp för dig, men jag tackar och tar emot :)

Agata sa...

cina - inte skojigt när det är så. I mitt fall skulle det dock vara en lättnad om något alternativ kunde falla bort. Min favorit är nog trean eftersom den är dyrast. ;-)

lisa - varsågod. Alltid roligt att kunna hjlpa till.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin