6 juni 2007

Gott till allt!

Jag är inte bara beroende av rabarberkräm den här tiden på året. Jag har också ett stående behov av avokado-och-keso-röra på finncrisp.
Man tager en avokado och mixar med några deciliter keso och lite salt och en gnutta citronjuice. Jag använder stavmixern som jag inte skulle kunna leva utan. Vill man göra röran mer vuxenvänlig pressar man i vitlök. Eller kryddar med något starkt.
Passar till allt och innehåller knappt några points alls.


Finncrisp tillhör för övrigt de smakerna som jag har vuxit i. Dit kan jag även räkna oliver, surströmming och kapris. Finns det något som du har lärt dig äta med åren?

4 kommentarer:

Elena sa...

Jag måste nog säga att jag lärt mig att minsta eller avstå från socker med åren. Numera dricker jag exempelvis aldrig socker till thé eller kaffe. Dessutom har jag lärt mig leva utan smör/margarin på smörgåsar till den grad att jag fick lära mig att äta med smör igen för några år sedan. Men nu är det inga problem att bre på lite smör då och då. Men margarin kommer jag aldrig mer gå tillbaka till... Trevlig helgdag!!

Anonym sa...

Mums! Låter som min guacamole. Jag stavmixar matyoghurt, avocado, vitlök och salt och peppar. Gott till allt! Fast mest till Texmex... :)

Anonym sa...

Potatis, keso, banan, senap, fisk avskydde jag som barn! Tvi!!! Men som vuxen kan jag äta det. Fast inte så ofta.

Torkade plommon går fortfarande inte ner. Ost: tveksamt.
Och så kött. Kommer ALDRIG in i min mun. Någonsin. Utom de stackars insekter som förvirrar sig in... :-(

Anonym sa...

Oliver, surströmming och kapris för mig också faktiskt! Eller... surströmming var gott så fort jag vågade smaka, det var lukten jag inte gillade. Men annar så... avocado tyckte jag var ganska otäck när jag var barn. Nu kan jag inte få nog...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin