25 augusti 2007

Det funkade!

Det hände kanske inte på en gång, men så småningom fungerade det att berätta på bloggen att krokar skulle skruvas upp innan loppisar fick besökas.
Och ärligt talat, så blev det väl några undantag från den regeln eftersom det tog några veckor att samla lagom med mod för att borra hål i kaklet.

Eftersom det *host* råkade bli ett redigt loppisbesök på favvo-loppisen idag, så fick jag helt enkelt åka raka vägen hem och våga mig på att lyfta borrmaskinen.
Så här blev det när de gamla krokpinnarna kommit upp. Mycket bättre än att ha dem och borren och skarvkabeln och annat skräp liggande på vedspisen.

Om jag hittade något fint på loppisen? You bet!
Det här till exempel:
En svart kulram och en vacker bricka med blomdekor. Dessutom fick ett enkelt rivjärn följa med hem, liksom den fina kaveln från margarinbolaget. Den rullar jättebra, så jag förmodar att den har använts på ett bageri.

Dessutom gjorde jag - som vanligt - ett gäng textila fynd. Underlakanet är vävt i grov bomull och i en kvalitet som inte tillverkas längre. De grå garnhärvorna kommer från Bergå. Såna kan jag aldrig gå förbi utan att köpa.
Ett brunt barnpåslakan med clowner på och en liten rak-handduk med texten "Fin ska man vara" broderat på behövdes absolut hemma hos mig. Ock så hittade jag åtta charmiga grytlappar som jag redan har en samling av sedan tidigare.
Nu ska jag bara komma på vad jag ska ha dem till...
Ett stickbok om färöstickning lämpar sig bra eftersom jag ska ge mig på något sånt vad det lider. De virkade dukarna och den stora med en spets som jag tror är knypplad, får ligga till sig ett tag.

9 kommentarer:

Maud/En bok om dagen sa...

Precis såna stänger som vi har i stugan, ovanför vedspisen! (Skymtar någonstans i min blogg där jag visar några pannlappar som jag virkat - sök under etiketten virkat...) Det är jättefint, tycker jag! Lyckliga du, som har så fint hemma! ;-)

Agata sa...

Jag smög in och tittade på dina fina pannlappar. Jamen visst är det såna där gamla krokar jag fyndat på loppis och skruvat upp. Jättefina tycker jag också.

Tack för snälla ord. Men ha i åtanke att jag bara visar upp väl valda delar av mitt hem. Inte de där kaoset råder. ;-)

Anonym sa...

Å har du en gammal vedspis, det hade vi då jag var liten. Mysigt! Jag fattar inte varför du alltid fyndar så mkt fint. Du måste ha världens bästa loppisar där du bor!

Thepas sa...

Kaveln är helt underbar!

Agata sa...

lisa - Fast jag tycker inte att loppisarna häromkring är särskilt bra... Men de kanske är det. Men som vanligt krävs det hårt jobb om man ska göra riktiga fynd. Och att titta högt och lågt. Det är under borden godbitarna brukar finnas...

The fuck up - Vänta tills du får se kanten. Jag lägger snart in en detaljbild på min fina kavel!

Dödergök sa...

Jag blir som vanligt impad av dina fynd, jag tror att kaveln smäller högst den här gången men jag är också väldigt förtjust i dina grytlappar, jag kan för mitt liv inte förstå hur de är virkade men söta är de.

Agata sa...

dödergök - visst är de söta! Nu uppgår min samling till 18 stycken, och jag börjar fundera på vad jag ska ha dem till.

Anonym sa...

Åh, så SNYGGT! Så DUKTIG du har varit!!!

Agata sa...

ming ching - Tack! Jag håller med. Både duktig och snyggt.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin