6 december 2007

Tore Skogmans glögg

I helgen har ett gäng vänner bjudits hem hit på glöggmingel. Men min fantasi är begränsad - vad bjuder man på mer? Pepparkakor med mögelost i någon form känns inte så piggt längre, om jag uttrycker mig milt. Med det inte sagt att vi inte kommer ha pepparkakor med mögelost. Det är ju gott! Och så trendkänslig är jag inte att jag byter ut något som fungerar. Men det är ju skoj med något nytt...

Några förslag?

Bilden? Pottan, stjärnljusstakarna, brickan och löparen är loppisfynd. Ljusen kommer från Lagerhause och hyacinterna från blomaffären. Även blomkrukorna i bakgrunden är loppisfynd.

Stickningen? Jo - musbo/potatisfärgade sjalen utvecklas men sakta. Allt annat ligger i träda till förmån för kalenderstickningen. Som bara var kalendertvinning i dag.

Livet? Jo, tackarsomfrågar. Bekämpar en förkylning med viljestyrka. Går för lite på loppis. Tänk, nu hörde jag sambon hosta till fastän han inte ens är hemma... Försöker tänka positivt när jag kommer ihåg. Förtränger julklappsinköp och njuter av julmusik. Och jobbar däremellan. Detkundevaritvärre.

Uppdatering om Livet? - Och så har jag upptäckt att jag äter för jäkla illa när sambon är borta. Två kvällar med mackor istället för riktig mat. Det är så galet tråkigt att laga mat nu!

4 kommentarer:

Lenaslera sa...

Inte så nytt heller kanske ... men man kan göra "tunnbrödsrullar" med fyllning, t ex rökt lax och färskost eller pepparrotsost som man sedan skär i små bitar ... det är gott ...

Anonym sa...

Jag har aldrig bjudit på glöggmingel själv men jag antar att man vill ha både lite matigt och lite sötsaker. Alla sorters snittar är ju trevligt. Lite julinspirerat med vörtlimpa med någon sorts sillröra kanske?
Små saffranscheesecakes i mazarinformar? Det går säkert att hitta ett bra recept på nätet... Något med färska fikon, chevré och honung... kanske på tandpetare?
Hoppas det blir trevligt!

Anonym sa...

Saffransskorpor kanske? Har för mig att Leila har recept på Tv4.

Agata sa...

Tack för tipsen!

Det blev helt sonika vörtbröd med möjlighet att välja mellan skinka, leverpastej eller ost.
Ock så en massa kakor av olika slag.
Samt godis och glögg och must.

Jag tror inte att någon gick hungrig härifrån...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin