5 juni 2008

Ännu en vacker mandelkvarn


Jomenvisst ja! Jag hittade ju en vacker mandelkvarn för 20 kronor också. Mina mandelkvarnar börjar också dra ihop sig till en samling, men de är ju så vackra! Och praktiska. Jag använder dem som bokstöd till kokböckerna.

När jag skruvade isär den insåg jag att den förra ägaren nog inte vetat om att man kan göra det. Bakom rivtrumman hade ett gäng ängrar bott någon gång i tiden. Men efter lite disk är den i fin form igen.

Mandelkvarnskunskap: De flesta gamla mandelkvarnar kan man skruva isär genom att hålla fast rivjärnet som snurrar runt inuti samtidigt som man vvrider veven åt andra hållet mot för om man ska riva på den. Sen går den att ta isär och rengöra.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppsan, där lärde JAG mej nåt nytt *ler* tänk vad bloggar är nyttiga:-))

Härlig ide med bokstöden tycker jag! Jag har mina kokböcker i en gammal dubbelback från Alingsås bryggerier i trä, hur tjock med böcker som helst så bokstöd behövs inte tyvärr, annars hade jag adopterat din ide!

ha en bra dag!
Monica ännu en loppisfantast..

Anonym sa...

Du din samlare, du borde sälja lite av dina grejer. Jag till exempel är i stort behov av just en mandelkvarn och mormorspannlappar, men inte hittar jag några på loppisarna jag besöker. Har du måhända kanske plundrat landets loppisar på sånt...

Agata sa...

monica - kulatt man kan vara till nytta ibland! ;-) En back som stöd låter som en bra id'e, det också.

lisa - du är inte ensam om att tycka att en del saker borde säljas. Min sambo har en del synpunkter på allt vi äger... Jag ska fundera på att sälja en del prylar. Det kanske kan bli semesterprojektet i år.

Heldri sa...

vad snyggt (och smart) att ha mandelkvarnarna som bokstöd!

Anonym sa...

Häftigt!
Maken har 500 koböcker så vi kan behöva lite bokstöd.
Skall kolla på loppisar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin