23 september 2008

Money makes the world go around

Det var värst vad allt kostar pengar nu för tiden.
På min önskelista finns allt från Ny bil till Nya fönster till Linoleumgolv i köket och Mer garn. Nå... hrm... vissa saker tillhör kanske inte livets nödtorft, det inser till och med jag.
Men vissa saker gör faktiskt det. Som exempelvis det barn som jag och Mannen I Mitt Liv (MIML) ämnar adoptera framöver.

Så nu behöver jag alla smarta spartips som bara tänkas kan, för här ska sparas pengar. Och det är sannerligen inte min bästa gren...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blir så glad för er skull! Tänkt att det kommer att komma ett nytt litet barn in till vår stickgrupp i framtiden! Det stickas ju på allt för tok för få babykläder/barnkläder där just nu. Lycka till!

Anna W sa...

Vad spännnade! Spartips har jag gott om, det gäller att ha en snål inställning från första början. ;o) Men viktigast är nog att köpa bra och prisvärda saker (som till exempel kläder) istället för de billiga som ganska snart tappar form och färg. Visst att IKEA är billigt men hur många gånger går man inte därifrån med mycket mer än man tänkt - och hur ekonomiskt är det? På Blocket och Tradera kan man faktiskt hitta många bra saker. Veckohandling är bra - om man undviker att köpa det som inte finns på inköpslistan. Och mycket viktigt är det att INTE betala med kredit. Har man inga pengar så har man inga. Det får räcka så med tips för idag. ;o) Lycka till!

Anonym sa...

Vilken glad nyhet!!! Jag är ganska bra på att spara pengar så jag borde ju ha bra tips... Kanske att inte spontanköpa sånt som kostar över 20:-, inte ens på loppis! Klarar du det? ;)

Anonym sa...

Återvinn, återanvänd, sälj! Läste någonstans att en genomsnittlig svensk familj har prylar som inte används för 40000:- på vindar och i källare! Så rensa, rensa, sälja gamla serviser som bara står, kläder som inte används och annat som bara tar plats.
Visst, i gengäld kostar det tid och energi att annonsera och sälja saker, men det är ju ett fantastiskt mål att sträva emot!
Lycka till med sparande och bebis!

Agata sa...

Tack för uppmuntrande ord och bra spartips! Det mesta går nog att lösa, men jag ska fundera på om jag alls klarar av att avstå loppisköpen... ;-)

Anonym sa...

Det gamla vanliga tipset att laga sin mat själv är verkligen värt att upprepa. Att inte köpa mat och fika färdigt, utan själv laga, drar ner kostnaderna väldigt mycket.

Dödergök sa...

Åh vad roligt!
(Eftersom jag är den mest lättrörda personen i hela universum började jag så klart böla av det här inlägget. Däför kommer det varken fram något vettigt spartips eller någon lyckönskning som låter sansad.)

Anonym sa...

Hej! Hittade hit via andra bloggare, som det brukar vara ... Vad spännande med ett adoptivbarn! Och att få nytt och fräscht i huset. Jag ska kika runt lite nu!

Ha en trevlig helg!

Unknown sa...

Vad glad jag blir! Hm spartips. Jag säger matlåda och skippa restaurangbesök, sälj grejer på blocket (folk köper ju vadsomhelst ju) ...hm....skippa prenumerationer/bokklubbar och liknande. Och försök att slinka in på klädaffärer mindre ofta ;-) för då hittar man inga "fynd" heller...präktigt va? Jo och ännu präktigare: kolla upp elbolag och liknande! Där kan man spara minsann

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin