28 februari 2009

Mjukt och osorterat

I dag har mycket tid ägnats åt mitt syrum. Redan när vi flyttade in för sex år sedan så var övervåningen i behov av renovering, och all inflyttning blev lite provisorisk.
Nu har vi börjat renovera, och turen har kommit till det som varit mitt syrum. Men om det ska kunna tömmas så måste det rensas och sorteras och det har jag ägnat dagen åt.

Tygtravarna på gästsängen är så långt ifrån alla tyger jag äger. Det här är kanske en osorterad tjugondel, och mycket är fantastiska retrotyger som jag sdamlat på mig med bistånd av min fantastiska mamma.

60-tals tyg i sköna färger.
Äppelgardinerna hängde väl i de flesta hem på 60-talet. Min mamma har länge köpt retrotyger åt mig, långt innan andra förstod att de var intressanta.
Stora rödgröna prickar på bomullstyget som ännu inte använts.
Gamla madrasstyger gick det att hitta för inte så många år sedan. I dag ser jag sällan sånt på loppis.
Ett fantastiskt frottétyg i grönt och turkos. En stuvbit med konsumloggan på lappen som sitter kvar.

4 kommentarer:

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Vilken skatt!
Lycka till med travarna, det blir fint.
Hej fr. Koftan

fale artut sa...

Madrasstygerna är underbara, görs inte sånt nu för tiden!?
Hurra, vilken klok mamma!

Anonym sa...

Frottetyget känner jag igen! Min mamma hade en badcape i den färgen, det var nog slutet av 60-talet. Kul att få se det igen. Kerstin

Dödergök sa...

Så mycket fina tyger! Äpplena gör mig tokglad. När jag började gå på loppis när jag var så där 14-15 (för 15 år sedan alltså) fanns det ganska mycket retrotyger i bra kvallité men nu är det långt mellan gångerna man stöter på något liknande.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin