25 februari 2009

Snäll av flanell

Jaha. Ett loppisbesök på lunchen resulterade i fina sybehör. Det kan knappast ha undgått någon att jag är lite hooked på sybehör, va?
Tre meter blågrönt retrotyg för 30 kronor. Fyra meter gammaldags flanell för 40 kronor och 87 stiliga knappar för 15 kronor. Kupan is the plejs to be, säger jag bara.
De små, vita knapparna har ovanligt stora knapphål, och jag tror att det är såna man använder på baksidan av stora knappar. Själv hittar jag nog någon annan användning för dem. Sen blev det mängder med metallknappar. Mest nyfiken är jag på plastknapparna med någon form av vingar på. Både vita ochg röda fanns i korgen, och jag undrar var de kommer ifrån.

Redan förra veckan kom jag hem med en vacker träram i guld, med kupat glas och en trio tjejer bakom. Släktingar eller bara vänner är frågan.
Jag har nu ett gäng ovala träramar i olika storlek. En del av dem rymmer vackra porträtt, som den här ramen. De som bara ramat in ganska fula broderier ska få ett nytt liv. Jag ska bara finslipa min idé, som förmodligen innebär att de antingen målas svarta eller får behålla guldglansen. Kanske både och...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag älskar fina knappar!!!

Eva i Halmstad sa...

Hej
Så mycket fina knappar du fyndat.
Metallknapparna med en stjärna och blixtar runt om, är från Televerkets uniformer, de var länge sedan uniformerna försvann, men knapparna lever vidare,
härligt.
Hade bra på dej.
Eva.

Heldri sa...

Om jag inte har helt fel så ser de vita och röda knapparna med vingar ut som märket för statens järnvägar.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Statens_J%C3%A4rnv%C3%A4gar

Maria sa...

JAg är också lite prillig på sybehör mm. Samlar på knappar och tyg och spetsar och.......

Gillar massor det där blommig tyget

Anonym sa...

Kalasfint blomtyg!

Jag blir alltid så berörd av gamla (svartvita) foton. Alla tjejerna är säkert döda vid det här laget o ändå så FINNS de där, på fotot! O HAR funnits. Konstigt.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin