2 februari 2009

Stickning på klassiskt vis

Har fått förmånen att läsa en nyutkommen bok. Klassisk stickning av Lise-Lotte Lystrup baseras på gamla, publicerade modeller. Men Lystrup har inte bara publicerat om allt, utan förenklat och förnyat de gamla mönstrena som ibland är hopplösa att sticka efter.
Stort plus för att de gamla förlagorna finns med på bild.
Här finns några trevliga modeller, men även så några som jag är fullständigt ointresserad av. De extremt tajta modellerna från mitten av 1900-talet är inte riktigt min kopp te, men som underhållande läsning och tittning är boken jättefin.

2 kommentarer:

Clara sa...

Åh, den ser fin ut! Bra idé, att ge ut gamla mönster.

Jag freestylade fram mina pomatomus, med inspiration från raverly. Tummen är en kilformad ökning, annars är det ju nästan bara rakstickning, mönstret är så elastiskt i sig att nåt annat inte behövs. Lycka till!

Vifslan sa...

Jag fick hem den med posten idag och tycker också att den erbjöd trevlig läsning och bildtittning. Fast så vanvettigt sticksugen blev jag inte, jag tycker på nåt sätt att hennes tolkningar känns sådär. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är jag tycker fattas. Den kanske växer i längden!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin