18 april 2009

Dagen efter

Jo, det blev lyckat i går. Med trevligt sällskap, bra samtal, all god mat och kanske, kanske för mycket vin. Känner jag i dag.
Tryfflarna blev otroligt goda. Så goda att jag bjuder på ett sällsynt recept.
Lingontryffel med chilisting
175 g mörk choklad
50 g osaltat smör
1 äggula
1 dl lingon, färska eller upptinade
1 äggvita
0,5 dl strösocker
2 msk kakaopulver
1 msk mald chilipeppar, anchovariant

Smält chokladen i vattenbad. Vispa ner smöret och äggulan i chokladen och vänd ner de tinade lingonen.
Vispa äggvita och socker till hårt skum. Vänd försiktigt ner äggvitan i chokladen och blanda väl.
Häll smeten i en form och låt den stå kallt i minst en timme eller tills tryffeln stelnat.
Skär den i cirka 15 kuber. Vänd tryfflarna i en blandning av kakaopulver och chilipeppar och låt dem stå svalt före servering.


Och till soppan gjorde jag basilikaolja som alla fick ringla på efter behag.

Basilikaolja

2 dl olivolja
1 kruka basilika
lite citronsaft (Jag bytte ut en del av oljan mot citronolja istället)
lite salt och lite socker
Kör allt i mixer eller med mixerstav. Förvara svalt.

5 kommentarer:

Soffy sa...

Så trevligt det låter, och så mumisga recept! Måste prova...

Maria sa...

Så gott det låter!
Kan ju bli lite för mycket vin ibland, men igår slutade jag i tid. Blev hög av att sjunga singstar istället =)

marielle sa...

Det där lät ju inte helt fel..Man får tacka för receptet :-)

Stickfantomen sa...

Nam, nam och tackar så mycket!

agata sa...

Soffy - Jamen gör't! Mycket gott!

Maria - Jag misstänker att jag skulle bli beroende av Singstar om jag provade.

Marielle - Vassego!

Stickfantomen - Japp. Mycket gott!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin