9 april 2009

Rosa dag

Skärtorsdag.
Och jag är som vanligt lite förvirrad över insikten att det ska komma gäster och bo här hela påskhelgen. Roligt. Men mina värdinne-egenskaper är inte helt utvecklade och jag klarar inte riktigt av att tänka fler dagar framåt i matplaneringen. Märkligt, för jag är en organiserad person annars.

Nu har vi ändå lyckats bestämma oss för vad vi som äta på påskmiddag. Men alla andra måltider, fikor, frukostar ... inte en susning.
Måste man köpa godis? Hur mycket bröd går det åt till frukost? Kommer vi göra något annat än hänga här hemma? Är ägg ett krav eller en rekommendation? Och till vilken måltid då? Hinner jag baka bröd och kakor eller måste vi köpa det?

Jag är verkligen urkass på att tänka på mat under flera dagar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Köp grövre bröd som du kan ha framme och baguetter el. lik. och frys in som du kan värma upp. Sen bunkra med fil/yogurt,mjölk, juice musli, pålägg, lite grönt, godis, kakor och frukt. Gör 2 sockerkakor på samma gång eller varför inte köpa frysta bullar- jättegoda! Ägg är nog bra att ha hemma så här års...
Å nu låter jag som värsta experten...Men det var det jag kom på.

Lisse sa...

Mitt bästa tips: Gör en lista. Skriv upp veckodagarna och alla måltider varje dag och börja fylla i T.ex:

Fredag: Frukost Youghurt, musli, socker, bröd, smör, ost, skinka, gurka, te, kaffe, juice
Lunch: på stan (om ni nu ska till stan förstås)
Middag: Kött, potatisgratäng, sallad, tomat, gurka, fetaost vin, läsk
Fika: kaffe, bullar,

sedan fortsätter du så för varje dag, varje måltid, då får du bra koll på hur många gånger ni t.ex. ska dricka kaffe eller hur många gånger ni behöver pålägg och bröd osv. Sedan är det bara att räkna ihop och göra en inköpslista.

En rejäl skål med frukt är aldrig fel, både snyggt och bra att kunna ta om man blir sugen.

Gör rutor i långpanna så har du mycket fika på en gång samt köpta småkakor i storförpackning.

Lax på saltbädd med potatis, citronsås och god sallad är en god påskaftonsmiddag. Till lunch kan man då äta en enkel påskbuffe med kokta ägg, lite sill, gott bröd och några goda ostar, någon röra och kanske lite köttbullar eller kryddiga korvar. Lägg ner lite skal från gul lök i äggens kokvatten de sista minuterna så blir äggen läckert påskgula!

Lycka till och hoppas att ni får en trevlig helg!

Libby sa...

Bara det finns kaffebröd så fixar du resten på rull.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin