16 maj 2009

Vilken härlig dag! Man blir härligt glad!

Oj, vilken bra dag!
Tillsammans med sambon hann jag gå igenom två loppisar.
Ett puzzle, utsågat i trä med ett okänt motiv, en glaskula från en kristallkrona och en ljusstake från Skultuna passade bättre hemma hos mig än i ett skevt partytält.

Det söta kaffemåttet från Melitta ropade "köp mig!" Jag kan inte motstå reklamprodukter från rekordåren.

Kaffekvarnen ligger på diskbänken poch väntar på diskning. Den är inte helt komplett, men vet man bara hur delarna ser ut så ska det väl inte vara så svårt att hitta.
Här är nästa reklamprodukt, men från ett tidigare årtionde. En bricka från Kafferosteriet Nornan i Härnösand är så bedårande så den fick följa med. Den kostade bara 40 kronor, så det var inget att tveka på.
Och ett av dagens finaste fynd - en stor spånkorg med blå originalfärg kvar. Så hel som man kan begära, och rejäl i storlek. Inte någon liten Putte-i-blåbärsskogen-korg, utan den är nog en halv meter lång. Snarare en storlek som mormor kunde ha fyllt för att ta med fika ut på alla som slet på slåttern.
Och så hann ja med ett stickkafé med gott fika och trevligt sällskap på vägen hem. Nu väntar en cider i kylen, sambon är och handlar middag och snart är det dags för att somna till eurovisionsfinalen. En riktigt bra lördag!

1 kommentar:

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Inget går upp mot en lyckat loppistur. Kaffemåttet är en höjdare.
hej fr. Koftan

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin