Jag har kokat rönnbärsgelé. Det gick snabbt, om man bortser från att saften ska rinna av över natten.
Ett kilo rönnbär som sköljdes av och fick ligga i frysen över natten. Kokas upp i en liter vatten och skummas av. Mosa bären mot kastrullkanten så att mesta möjliga saft kommer ut. Sen rörde jag ner 4,5 deciliter gelésocker och rörde noga. Hällde sedan upp i loppisfyndade geléglas.
Klart.
Nu ska jag bara se till att vi äter söndagsstek snart.
17 september 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Smaskens med en liten klick i såsen också...
Hej! lite nyfiken ,vad är det för sorts gele socker ... ville göra samma sak ,men tvekade eftersom hittade inte någon bra recept!
Skulle vara tackasam för hjälp!
mvh Liene
Liene - jag hittade en liten kartong i sockerhyllan på Ica som jag hällde i. Nu tror jag att rönnbär är så fulla av pektin ändå, så man kan nog änvända vanligt ocker också, men ja ville inte chansa. Efter min provsmakning så kan jag säga att det blir en gelé med mycket beska. Jag gillar det, men alla gör kanske inte det. Googla på rönnbärsgelé så hittar du mängder med recept - de flesta med äpplen i. Ett sånt ska jag testa nästa gång, det blir nog lite mildare i smaken.
Tack! Ahaaa-Jag hade precis plockat bär och funderade över alla lösningar!
Det jag hade till hands från kokbok var med äpplen...
Det kanske är värt att satsa på då!
Tusen Tack!
Mvh Liene
Skicka en kommentar