27 oktober 2009

Utmärkelser

Tack, snälla Fru P för den fina awarden. Den gjorde mig glad! Jag skickar den vidare till några av mina trognaste besökare och kommenterare, Myggan, Eva i Halmstad och mammagumman.

Och den här har trillat in från lite olika håll, men jag har varit dålig på att ta tag det. Nu senast från Marias stick och läs. Med den följer en uppmaning att berätta tio saker om mig själv. Okej, jag gör väl ett försök:

1. Jag avskyr smulor i sängen och skulle aldrig komma på tanken att äta frukost där.
2. Jag är en utpräglad bra-å-ha-människa. Fyller alltid på förrådet av toapapper, torrvaror, konserver och tandkräm innan det tar slut. Det ställer en hel del krav på utrymme, kan jag meddela...
3. Jag funderar fortfarande på vad jag ska göra när jag blir stor. Tills vidare får jag väl jobba med det jag är utbildad till...
4. Hem utan böcker gör mig alltid lite illa till mods och misstänksam.
5. Jag älskar smaken av bittermandel och körsbärs. Alltså är jag en varm anhängare av nybakade kubb och Dr Pepper. Och björnklister. Fast bara att lukta på...
6. Har ända sedan jag var barn använt mig av mantrat "det där kan jag göra själv" om köpesaker. Dessvärre är hybrisen parad med lättja, så långt ifrån allt blir gjort. Men bara vetskapen om att jag kan ifall jag vill räcker långt.
7. Är ointresserad av sport.
8. Läser mycket och fort, så somliga böcker har jag läst så slarvigt att de knappast kan räknas som lästa. Bäst är det med ljudböcker, för då kan jag inte skumläsa sidor som jag godtyckligt dömt ut som ointressanta.
9. Är en utpräglad nostalgiker. Blir gråtmild av släktberättelser, gamla tider och levnadsförhållanden de hade då. Är ganska säker på att jag hade gjort mig utmärkt som bondmora på 1940-talet.
10. Har alltid pysslat. Har alltid något på gång. Har alltid, alltid material för påtänkt pysslande hemma. Kommer aldrig förstå de som inte går igång på kreativt pysslande och gör saker själv. Vad håller de på med under dygnets lediga timmar?

Och nu skulle jag egentligen skicka den här utmärkelsen vidare, men se det gör jag inte. Alla har väl ändå redan fått den. Blir du sugen på att svara, så för all del - gör det!

4 kommentarer:

Garntrollet sa...

Jag har en kroppslotion som fullkomligt stinker björnklister! Den ska lukta "mandelmjölk" men det vete fanken... Jag gillade att lukta på björnklster när jag gick på lekskolan, aldrig att jag skulle kunna äta den (som vissa barn gjorde), men lukta, lukta, lukta...

Myggan sa...

Tack så mycket!
/Anna

Anna sa...

Hi hi, kul med udda fakta. Inser att dina punkter stämmer väl in på mig med. Härlig blogg du har!

Agata sa...

Garntrollet - Åh, det lät ljuvligt med björnklisterdoft.

Myggan - varsågod!

Anna - Tack! Kul att inte vara ensam om knasigheterna. ;-)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin