17 november 2009

Osympatiska fynd

I min farmors hem fanns den här näsduken kvar. Från ett OS, uppenbarligen, men vilket? Och är det alls lönt att spara en sån här liten tygbit?

Tänkte jag, och tittade nyfiket på de olika flaggorna. Och insåg att den här kanske är från Berlin 1936. För varken före eller efter har väl hakkors varit särskilt intressanta?
Och tittar man ännu noggrannare hittar man ett gäng flaggor för olika Storbrittaniska kolonier som väl inte heller levde särskilt mycket längre än 30-40-talet?
Flaggkunskap har aldrig varit min påse, så jag överlämnar gärna spekulerandet till er andra.

Over and out.

(Jag behöver väl inte ens påpeka det ohyggligt osympatiska med nationalsocialism och hakkors och sånt elände. En sån här näsduk sparar jag enbart av kuriösa skäl och inte politiska.)

4 kommentarer:

Lena sa...

Nästa gång du tittar på Karl-Bertil Jonsson jul- för den missar du väl ej!
Kolla då på flaggspelet de har på bilen när de åker hem - även där finns hakkorsflaggan med.Tror att den var vanligare än vi tror under 30-talet. Innan alla förstod vidden av vad nazisterna gjorde....
Din duk är en del av historien-spara den.

Garntrollet sa...

Jag chansar på 1940, då OS fick i Finland Eftersom Finlands flagga finns ytterst i alla fyra hörnen. Inte ska man kasta, all historik ska man bevara!

Unknown sa...

Det är absolut en produkt som gjordes inför OS i Helsingfors 1940. Dock blev det aldrig av pga kriget. Utan det blev OS först 1952 i Hfors. Så det där är något att spara på...

miaring sa...

Har också noterat hakkorset på flaggspelet när KarlBertils julafton visas. Visst hajar man till... Hakkorset är ju en symbol för ondska och är ju otroligt laddad.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin