2 januari 2010

Nytt år med ny färg

Utan någon tanke alls börjar jag det nya året med att förvandla beigetråkigt garn med yllefärg från Zenit.
Först efter ett tag insåg jag att det kan ses symboliskt, men det ska man nog inte ta ut för stora svängar på, för jag förvandlar också en gräsligt senapsgul färg till svart.

Hursomhelst lyckas jag också förvandla golvet till svart, händerna till melerat missfärgade och en favoritskål fick röda ränder som inte går bort.
Högst ogenomtänkt färgning, om ni frågar mig.

Nåväl - jag snurrade upp garnet på en stor petflaska, eftersom jag inte ville ha sån där grölig multifärgning utan istället färga i lägnre partier. Då kunde jag peta av lagom mycket garn för varje färgparti som jag hade tänkt.

Därefter la jag garnet i blöt med ättiksprit och sedan stoppade jag ner de olika garnrundlarna i olika små plastpåsar.
Av erfarenhet vet jag nu att ett mycket bra tips är att knyta om varje garnrundel med en garnstump, så slipper man ägna två timmar åt att snirkla upp det trasslande garnet efter färgning och sköljning...

Häll på de olika färgblandningarna och blanda runt med garnet. Sedan körde jag alla påsarna (som jag stoppat ner i en plastlåda) i micron i drygt tio minuter.
Sedan fick det vila en halvtimme med all färg i och därefter blev det sköljning. Så jag sköljde och sköljde och sköljde.
Sen trasslade jag upp garn, som sagt... Men det var ganska skönt att stå i badrummet och lyssna på P1 samtidigt som jag metodiskt trasslade upp blött garn.
Till vänster syns det GB-gubbe-färgade garnet som fick känna av min upptrasslande omsorg i flera timmar. Det kan nog bli bra när det torkar.
Till höger syns det tidigare senapsula garnet som skulle bli svart. Det blev det inte, men jag tror att det ändå kan bli användbart när det torkar.

2 kommentarer:

Myggan sa...

Vad fint!
Och vad bra sätt att fördriva dagen på. ;)
/Anna

Susanne sa...

Helt klart bättre än utgångsfärgerna.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin