26 januari 2010

Saker jag funderar på i dag

Jag har varit till farbror Doktorn. (Eller ... tant Doktorn, för att vara korrekt.)
Där skulle det lämnas kissprov. Och varje gång blir jag helt fascinerad över hur omodern den proceduren är.
Eller är det bara jag som inte lyckats klura ut hur man ska träffa en liten, liten plastburk utan att samtidigt träffa handen som man inte ser? Har alla andra kvinnor tränat på precisionskissning på toaletten? Eller ska man stå upp? Är jag felskapt? Gör jag fel? Var lär man sig sånt? Kan man fråga en sköterska? Det tror jag inte att jag klarar – jag rodnar bara av att erkänna mitt dilemma här på bloggen - hur skulle jag inte se ut i verkligheten?!

Då har jag ändå – the hard way – lärt mig att man ska skriva sitt personnummer på burken innan man kissar i den...

Och nej – alla försök att googla på ordet för att få lite tips och råd vid hanteringen är meningslösa – allt handlar om antingen missbruk, anabola eller graviditeter. Ingenting innehåller konkreta handhavanderåd för normalbegåvad kvinna. Och – alla män – ni kan aldrig ana hur lätt ni har det!

11 kommentarer:

Lillan sa...

Det är inte bara du :)

Susidancingnurce.blogg.se sa...

Har funderat på samma sak och alltså haft precis samma problem. Men visst får du en mugg först och sen häller man upp det man åstadkommit i ett rör där namnet står? Om man sätter muggen tätt intill så brukar det funka. Konstigt att detta inte debatterats tidigare....men man tror att alla andra lyckas....Tror absolut du startat något stort och viktigt genom att ta upp denna fråga....
Kram från Sus

Anonym sa...

Ja jag brukar allt som oftast känna mig urdum när jag går till läkare & sjukhus.. man undrar liksom hur man ska bete sig, vad som är rätt och vad som är fel. En gång smet jag från en läkare när jag kände mig för obekväm. Men han var inte vidare socialt kompitent han heller. Så det så.

Agata sa...

Lillan - Tack. Skönt att öra. ;-)

Sus - Jo, man får ju en plastmugg, men den är inte överdrivet stor om du frågar mig...

Catrin - Visst är det så! Man förväntas kunna många oskrivna regler som ingen berättar för en. Att smita från en läkare kan vara antingen smart eller dumt. Beroende på varför man är där. ;-)

Lena sa...

haha, vi är många som fumlar i det fördolda.Kissa i tratt kanske?!

Maria sa...

Fick mig ett litet skratt nu. Igenkänningsfaktorn vet du! och hur man ska torka av den där muggen sedan så att den inte ska vara pinkig. Borde ju egentligen inte vara svårare än att ge kvinnor en avlång mugg som man kan hålla närmare, men då kanske det finns risk att kisset förorenas...Tål att kluras på!

Agata sa...

Lena - tratt är ingen dum idé!

Maria - Ja, det är ju nästa bekymmer. Och att inte spilla ut allt när den ska fraktas till en plan yta... Inte lätt!

Jag är inte konspiratoriskt lagd, men det ligger nära till hands att misstänka att det sitter någon och fnissar förtjust över hur halva befolkningen beter sig med sitt kissprov. ;-)

Marias stickning och läsning sa...

Du är som synes inte ensam. Har också tänkt på detta utan att egentligen hitta någon lösning

Unknown sa...

Det svåraste, enligt mig, är att man egentligen ska kissa ut en liten skvätt innan provet tas. Alltså kissa lite - knipa ihop - sätta dit muggen - kissa utan att kladda ner! Hur lätt är det att knipa ihop när man väl börjar? Resultatet blir alltså en kladdig mugg som man måste ge till en okänd människa.

Skräddardotter sa...

Jättestor igenkänningfaktor här!
De män som läser (om det finns några) måste le i mjugg!

Agata sa...

Maria - Nä, det är skönt att se att det finns fler. ;-)

Ingegärd - Ja, det är nästa bekymmer. För när vet man att man kissat tillräckligt?

lil - Det gör de förmodligen! ;-)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin