17 februari 2010

Lite mer kaffe, kanske?

Det här med bra-att-ha-saker...

På ett bord i den lilla Kupan-butiken stod den här stiliga kaffeservisen uppdukad. Minimalism är inget för mig!

Artur Percy ritade modellen för Gefle på 1930-talet, och om jag förstått saken rätt så heter den gula dekoren med guldrand Royal.
Men under den ena assietten står det REX. Den har också en blank glasyr till skillnad från alla Royal-delar som är matta i pälsen. Det är också olika siffror under relief-stämplen.32 delar kostade alldeles för mycket för att kunna klassas som ett loppisfynd, men med antikbutiksmått mätt blev det billigt ändå. 850 kronor för 10 kaffekoppar med 11 fat och 8 assietter samt kaffekanna, sockerskål och gräddsnipa sved i plånboken med gläder hjärtat.

De bulliga, rokokoinspirerade kaffeservisen tillverkades även i andra färger, som ljusblått, och den här svulstiga modellen gör mig på bra humör och väckte ett stort ha-begär.

Nu kommer det serveras kaffe och efterrätt på gult porslin hemma hos agata.Och - nej, jag ämnar inte räkna efter hur många kaffeserviser jag har. Men låt oss säga så här: jag kan bjuda åtskilligt fler på kaffe än på mat...

3 kommentarer:

Call design sa...

Räkna inte kopparna, de är ju så fina allihop som du har!
Kopparna du nu har köpt är så söta!

Randiga Tråden sa...

Kaffeservisen är så vacker.

agata sa...

Call design - Nej, jag ska inte räkna. Möjligtvis rensa ut några, men hur gör man det? Det är som att välja vilket barn man älskar mest!

Randiga tråden - Tack! Jag är själv väldigt nöjd med den guligt våriga servisen!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin