5 februari 2010

Nytt fynd för kvällsfikat

På min lokala Icabutik hittade jag två Höganäs Pick Up-brickor med mönstret "Grönska" i reakorgen. De tillhörande muggarna med markerad midja fanns inte kvar, så nu ska jag se vad jag kan använda i stället. Eller om jag kan komma över två svarta eller vita muggar någonstans.

Det är formgivarna Karin Agélii & Anki Eklund som ligger bakom den finuliga idéen och brickan har sålts i en handfull retromönster, men är nu utgående ur Höganäs produktion.

Jag är jätteförtjust i den här konstruktionen. I teorin. I verkligheten har jag ingen aning om den är användbar, eller om mina kvällsmackor kräver en mycket större bricka än vad den här erbjuder.

Eller så gör jag allvar av mitt prat om att börja ett nytt liv där kvällsfika inte ska ingå som rutin. Men vad ska jag då ha på brickan? Frukt?

3 kommentarer:

Maud/En bok om dagen sa...

Jag är väl förmodligen för korkad, men jag förstår inte riktigt principen med den där konstruktionen. Man ställer ner muggen i hålet, och så lyfter man brickan och så hänger muggen fast tack vare sin midja - så långt är jag med. Men sen. Då kommer man fram till fåtöljen och ställer brickan på det lilla bordet intill - och så står ju muggen igen på sin egen botten, utan hjälp av brickan. Vad är det för poäng med hålet då??? Då är det ju bara knäppt, för dräller man längs med muggen (som jag ofta gör), då har man ju drället på bordet i alla fall. Trots designbricka.

Eller var är det som jag tänker fel?

Agata sa...

Hmm. Nä, det förstås. Jag är mest förtjust i det faktum att man slipper en mugg som glider omkring på en bricka. Eller ännu värre - ska hantera en mugg OCH en assiett.

Du får väl tejpa fast en plastpåse ner genom hålet, så slipper du dräll. Använd snygg silvertejp så blir det superpraktiskt. Och stajlish. ;-)

Anonym sa...

GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN!

: )

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin